Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά από φυσικές καταστροφές.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικές τις διατάξεις που υπερψηφίστηκαν με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, με τις οποίες διευρύνθηκε η προστασία που παρέχει το Κράτος στους αγρότες στην περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα πιο ευρύ και αποτελεσματικό πλαίσιο για τους αγρότες που τα τελευταία χρόνια βλέπουν συχνά, όχι μόνο την παραγωγή τους -αλλά και τις εγκαταστάσεις τους- να δέχονται ισχυρά πλήγματα ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων.

 Και μάλιστα, η αλλαγή αυτή γίνεται με αναδρομική κάλυψη από 01/01/2022, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση των αγροτών θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Ημαθίας που έχουν υποστεί καταστροφές τα τελευταία 2,5 χρόνια!

Εξάλλου, το ζήτημα αυτό είχε ήδη θέσει ο Τάσος Μπαρτζώκας με κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας να προβλεφθεί αποζημίωση για θερμοκήπια και γενικώς τις αγροτικές εγκαταστάσεις που συχνά πλέον υφίστανται τεράστιες ζημιές. Επίσης, τόνισε ότι ήταν δίκαιη και η επέκταση της προκαταβολής αποζημίωσης στους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες, που επίσης έχουν δεχθεί μεγάλες πιέσεις τα τελευταία χρόνια εξαιτίας καταστροφών από την κλιματική κρίση.

Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας τάχθηκε εξαρχής υπέρ της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) στο νέο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης, ένα αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε η ηγεσία του Υπουργείου.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επικροτεί τις κινήσεις του κυβερνητικού επιτελείου που κατευθύνονται στην κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των αγροτών μας και θα συνεχίσει να αναδεικνύει όλα τα θέματα που χρήζουν παρέμβασης υπέρ του αγροτικού κόσμου.

Προηγούμενο άρθροΗ Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της Στρατηγικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office
Επόμενο άρθροΕκλογές Ζαφειράκη – Εκλογή νέου Δ.Σ.