Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Έμβολος. Απόψε λέω να συμπορευτούμε με την εποχή και να φτιάξουμε παρέα ένα ατόφιο καλοκαιριάτικο φαγητό.
Κολοκυθάκια αυγολέμονο.
Είπα να το δοκιμάσωγια πρώτη φορά και το αποτέλεσμαμε εξέπληξε ευχάριστα.
Η συνταγή δική σας.
Κολοκυθάκια αυγολέμονο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία:
Κολοκυθάκια καθαρισμένα εσωτερικά
(Την γέμισή τους την χρησιμοποιούμε
στην κατσαρόλα κάτω και λίγη στην γέμιση).
Για τη γέμιση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο κιμά, κρεμμύδι, σκόρδο
προσθέτουμε ντομάτα, κολοκυθάκια (κυβάκια)
μαϊντανό, άνηθο (οπωσδήποτε)
αλάτι,πιπέρι και ρυζάκι.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια
και βράζουμε περίπου 50 λεπτά
μισοσκεπασμένα με νεράκι.
Κάνουμε το αυγολέμονο
με 2 αυγά και χυμό 2 λεμονιών.
Σερβίρουμε με φέτα τυράκι.
Καλή σας όρεξη!