Κολοκυθάκια αυγολέμονο – Ένα γνήσιο καλοκαιρινό έδεσμα.

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Έμβολος. Απόψε λέω να συμπορευτούμε με την εποχή και να φτιάξουμε παρέα ένα ατόφιο καλοκαιριάτικο φαγητό.

Κολοκυθάκια αυγολέμονο.

Είπα να το δοκιμάσωγια πρώτη φορά και το αποτέλεσμαμε εξέπληξε ευχάριστα.

Η συνταγή δική σας.

Κολοκυθάκια αυγολέμονο 1

Κολοκυθάκια αυγολέμονο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Κολοκυθάκια αυγολέμονο 6

Υλικά διαδικασία:

Κολοκυθάκια καθαρισμένα εσωτερικά

(Την γέμισή τους την χρησιμοποιούμε

στην κατσαρόλα κάτω και λίγη στην γέμιση).

Κολοκυθάκια αυγολέμονο 2

Για τη γέμιση:

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο κιμά, κρεμμύδι, σκόρδο

προσθέτουμε ντομάτα, κολοκυθάκια (κυβάκια)

μαϊντανό, άνηθο (οπωσδήποτε)

αλάτι,πιπέρι και ρυζάκι.

 

Κολοκυθάκια αυγολέμονο 4

 

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια

και βράζουμε περίπου 50 λεπτά

μισοσκεπασμένα με νεράκι.

Κολοκυθάκια αυγολέμονο 5

Κάνουμε το αυγολέμονο

με 2 αυγά και χυμό 2 λεμονιών.

Κολοκυθάκια αυγολέμονο 3

Σερβίρουμε με φέτα τυράκι.

Καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024