Μήνυμα ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας – Η τεράστια συνεισφορά της στην παραγωγή

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην σημασία που έχει η μέλισσα στη ζωή μας. Και δεν είναι μόνο το μέλι, το εκλεκτό αυτό προϊόν που μας προσφέρουν. Όντας ο σημαντικότερος επικονιαστής παγκοσμίως, ο ρόλος της τόσο στην ισορροπία των οικοσυστημάτων όσο και στην επισιτιστική ασφάλεια είναι τεράστιος. Χωρίς αυτή, η παγκόσμια παραγωγή φρούτων και λαχανικών θα ήταν μειωμένη έως και 90%. Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, αυτή η προσφορά έχει ιδιαίτερη αξία.

 

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζουμε τον κλάδο της μελισσοκομίας, με την ΚΑΠ 2023-27 να έχει ένα ξεχωριστό τομεακό πρόγραμμα αφιερωμένο σε αυτή, ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Με δράσεις έρευνας και κατάρτισης, ποιοτικής αναβάθμισης της παραγωγής και του παραγόμενου προϊόντος αλλά και προώθησής του, ενώ ακόμα στηρίζεται η εποχιακή μελισσοκομία. Ενώ ακόμα, μεριμνήσαμε για την αποζημίωση των πληγέντων μελισσοκόμων από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του περασμένου έτους. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την χρήση τεχνολογιών αιχμής για την οργάνωση του κλάδου και την προστασία του μελιού, βάζουν τις βάσεις ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, ένα κλάδο ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

 

Οι μέλισσες όσο μικρές είναι, τόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας αλλά και στην επιβίωση όλου του πλανήτη μας!».

ΜΕλισσαΑνακ1.jpeg

Ακολουθεί το link της δήλωσης :

https://www.facebook.com/share/p/2WiaCZScuqZbLhZg/?

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο προς την θεατρική ομάδα “Δρυάδες & Θεατρομπόμπιρες” για τη μεγάλη συνεισφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου
Επόμενο άρθροΑγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση για Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία