Ψηφοδέλτιο και ανακοίνωση ΑΣΕ για εκλογές αντιπροσώπων για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Επιστολή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών -ΠΑΜΕ για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Με την επιστολή μας αυτή, σας καλούμε να πάρτε μέρος στις εκλογές της 16 Μαΐου για ανάδειξη αντιπροσώπων στο 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Κάθε δύο χρόνια εκλέγουμε νέο Δ.Σ στην Ομοσπονδία μας.

Στις δύσκολες εποχές που διέρχεται ο χώρος της εκπαίδευσης, μια δυνατή Ομοσπονδία μπορεί να γίνει στήριγμα κάθε συναδέλφου. Απαιτείται όμως μαζικότητα, οργάνωση και ένας πραγματικός αγωνιστικός και διεκδικητικός προσανατολισμός.

Εμείς, οι χιλιάδες Εκπαιδευτικοί που κρατάμε τα σχολεία όρθια, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δίνουμε έναν διαρκή αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών.

–Για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές.

–Για να μην περάσει η υποβάθμιση και η κατηγοριοποίηση των σχολείων.

–Για να μην σκύψουμε το κεφάλι στις κατευθύνσεις της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που προσπαθούν να επιβάλλουν, μέσω της «αξιολόγησης».

–Για να ζούμε με μισθούς αξιοπρέπειας και να πάψει το αίσχος της ελαστικής εργασίας.

–Για να προσφέρουμε στους μαθητές μας όλα όσα περιέχει η λέξη Παιδεία.

Οι αγώνες που δίνουμε, δείχνουν το δρόμο για την Ομοσπονδία που θέλουμε…

Στο χέρι μας είναι να διαμορφώσουμε μια Ομοσπονδία ουσιαστικό στήριγμα στα εκπαιδευτικά μας αιτήματα.

Έχουμε φωνή. Πρέπει να ακουστεί. Η αποχή ποτέ δεν επιστρέφει κερδοφόρα στους εκπαιδευτικούς. Μάλλον τους εκάστοτε κυβερνόντες «βολεύει».

Σας καλούμε να γνωρίσετε την ΑΣΕ- ΠΑΜΕ και την στάση-δράση που έχουν κρατήσει οι δυο εκπρόσωποι της στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ.

Να μελετήσετε τις θέσεις μα προπάντων την συμπεριφορά των άλλων και ιδιαίτερα των παρατάξεων που επί χρόνια πλειοψηφούν στην ΟΛΜΕ. Η ενδυνάμωση τους σημαίνει «…μια από τα ίδια…».

Στηρίξτε με την ψήφο σας τη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

  1. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
  2. ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
  3. ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΓΕΛ ΠΛΑΤΕΟΣ-ΚΟΡΥΦΗΣ-ΡΙΖΩΜΑΤΑ
  4. ΜΠΟΣΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΠΠΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
  5. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ

Οι σημαντικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στον κλάδο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική μπορούν να έχουν συνέχεια, με ομοσπονδία αγωνιστική, στήριγμα και οργανωτή των αγώνων των εκπαιδευτικών.

Το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής δυναμώνει, και πρέπει να εκφραστεί αποφασιστικά με αλλαγή των συσχετισμών στην Ομοσπονδία.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ένα καλό πρώτο βήμα στην προσπάθεια του κλάδου να γκρεμίσει τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και να βάλει στο περιθώριο τις δυνάμεις που συμπορεύτηκαν μαζί τους. ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ έχουν συναποφασίσει την πλειοψηφία των αποφάσεων της ΟΛΜΕ τα τελευταία χρόνια, με παραλλαγές βεβαίως στη φρασεολογία, συγκλίνουν πολιτικά γιατί ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Αυτές οι δυνάμεις «τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια» των εκπαιδευτικών σε κάθε μεγάλη μάχη που δίνει ο κλάδος ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Στις εκλογές για την ομοσπονδία πρέπει να ηττηθούν όλοι όσοι έχουν ευθύνη για την αναντιστοιχία που όλοι αναγνωρίζουμε ανάμεσα στις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών και στη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ.

Σας καλούμε να ψηφίσετε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Προηγούμενο άρθροΟ Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τη 202η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας
Επόμενο άρθρο«Βαρύτατη πρόκληση – Αναμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης σε διμερές και διεθνές επίπεδο»