Μια απίθανη και πανεύκολη μους σοκολάτας καμωμένη με μαύρη σοκολάτα και μπανάνες. Η αποκλειστική δημιουργία του γλυκού είναι από τη αγαπημένη μου φίλη Βασούλα Κατσαρού-Γιαννοπούλου, που είναι εξαιρετική μαγείρισσα και γιατρός. Έτσι φροντίζει οι γευστικές της δημιουργίες να είναι απολύτως υγιεινές, ακόμα και για τους ανθρώπους που έχουν κάποια προβληματάκια υγείας.
Μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και κρέμα γάλακτος
Από τη Βασούλα Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για μια φόρμα
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
200 γρ μαύρη σοκολάτα 85%, κομμένη σε κομμάτια
Τρόπος παρασκευής
Στο μπεν μαρί λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα.
Στο μπλέντερ κόβουμε σε κομμάτια τις μπανάνες, προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
Στη φόρμα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια της μαρίζ ισιώνουμε την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε τη φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Γαρνίρουμε με φρούτα όπως φράουλες ή γλυκό του κουταλιού ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα τριμμένα.
Η Βασούλα διακόσμησε το μους με γλυκό περγαμόντο με ελάχιστη ζάχαρη από τον κήπο της.