Η Αριστερά απαξιώνει τα κρατικά πανεπιστήμια – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Άκουγα τον καταδικασμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά να ισχυρίζεται ότι είναι υπερήφανος για τη στάση των παιδιών στα πανεπιστήμια. Εννοώντας τους καταληψίες για να μην ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η «Νέα Αριστερά» των Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου και λοιπών ουτοπιστών, τάσσεται εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατηγορεί τους εισαγγελείς που διέταξαν έρευνες για τις καταλήψεις, ότι … ποινικοποιούν την υπεράσπιση του κρατικού πανεπιστημίου. Δηλαδή, τάσσονται υπέρ των έκνομων πράξεων.

Το ΚΚΕ, το δικό του βιολί. Διαδήλωση, κατάληψη, κατάληψη, διαδήλωση και επαναστατική γυμναστική στην κοινωνία.

Τι μας λέει εν συνόλω η Αριστερά; Ότι συντάσσεται –αν δεν υποκινεί- την ανομία. Συντάσσεται με την κουκούλα μέσα στα πανεπιστήμια, με τη βία και διάφορες επαναστατικές ανοησίες που βαπτίζονται… αγώνες. Συντάσσεται και με τις θλιβερές μειοψηφίες που καταλαμβάνουν σχολές, κλείνουν πανεπιστήμια, εις βάρος των μεγάλων πλειοψηφιών.

Μαζί της και η πλειοψηφία των πρυτάνεων που αν και διαθέτουν το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων τους, δεν τηρούν τον νόμο και δεν καλούν τις δυνάμεις του κράτους να πετάξουν εκτός τους παρανόμους.

Η Αριστερά δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα της. Πάντα κι εδικά μετά την μεταπολίτευση, η Παιδεία κι ειδικά τα πανεπιστήμια, ήταν ο προνομιακός της χώρος. Στον οποίο στρατολογούσε (ακόμη το κάνει) μέλη και στελέχη για το παρόν και το μέλλον.  Κι είναι άκρως υποκριτικό, αφού εκτός όλων των άλλων δεδομένων, στελέχη της και άνθρωποι που αντιτίθενται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, διδάσκουν και αμείβονται σε αντίστοιχα της Κύπρου και του εξωτερικού. Ή έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό!

Είναι και το άλλο. Η Αριστερά αντιτίθεται στην ιδιωτική πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όταν στην χώρα υπάρχει, λειτουργεί και «βασιλεύει» η ιδιωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, μέχρι το Λύκειο, τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια.  Προφανώς δεν είναι αντίθετη σ’ αυτά, αφού εκεί δύσκολα μπορεί να στρατολογήσει στελέχη.

Είναι κι αυτό. Η Αριστερά μιλάει για Παιδεία δυο ταχυτήτων. Με πτυχία που θα …αγοράζονται από οικονομικά ευκατάστατους. Μόνο που επιφανείς Αριστεροί σπούδασαν και σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια. Αγόρασαν τα πτυχία τους;  Αγοράζουν τα πτυχία τους οι φοιτητές στα κυπριακά, βρετανικά, αμερικανικά, γερμανικά πανεπιστήμια;

Χώρια που παιδεία δυο ταχυτήτων έχουμε και σήμερα. Χιλιάδες παιδιά φεύγουν ετησίως στο εξωτερικό για σπουδές, χωρίς να είναι παιδιά πλουσίων οικογενειών. Χιλιάδες παιδιά, επίσης, σπουδάζουν σε επαρχιακά πανεπιστήμια της χώρας, χωρίς οι οικογένειές τους να είναι πλούσιες, παρά μόνο κάνουν θυσίες – το σκατό τους παξιμάδι, λέει η σοφός λαός- για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα και να τα μορφώσουν.

Ναι, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για την υστέρηση της Πολιτείας στην χρηματοδότηση της Παιδείας. Μα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τις διαχρονικές ευθύνες της Αριστεράς  για τις συνεχείς καταστροφές των πανεπιστημίων, τους τραμπουκισμούς και την ανελευθερία που έχει επιβληθεί. Όπου η κόκκινη σημαία και η κουρελαρία είναι πιο ψηλά κι από τη γαλανόλευκη.  Ούτε μπορούμε να συμφωνήσουμε για τις λογής λογής συμφωνίες και ρουσφέτια της Αριστεράς με πρυτάνεις και καθηγητές. Ούτε μπορούμε να μιλάμε για άσυλο στο πρώτο τέταρτο του 21ου  αιώνα, που ξευτιλίζει πια την έννοια της δημοκρατίας, αφού δεν χρειάζεται καν

Σκέφτομαι ότι μια βασική αιτία να μη πάει κάποιο παιδί σε κρατικό πανεπιστήμιο, είναι η Αριστερά. Που το απαξιώνει και δημιουργεί σε πάμπολλες οικογένειες τις σκέψεις να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, ακόμη και στο εξωτερικό…

Ναι, η Αριστερά και κυρίως το ΚΚΕ αποτελούν τους καλύτερους διαφημιστές των ιδιωτικών πανεπιστημίων… Δηλαδή, αυτών στα οποία  αντιτίθενται.

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι λεμονάτο με ρύζι της Γιακουμίνας – Σιγομαγειρεμένο όπως παλιά…
Επόμενο άρθροΝ. Δένδιας: “Η υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΑΒ δεν είναι παραδεκτή. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να περάσουμε σε μία νέα εποχή”- Νέο ΔΣ