Όπως και να τα πούμε η νοστιμιά τους δεν λέγεται.
Δημιουργία, παρουσίαση δια χειρός γυναικός.
Γίνονται εύκολα και γρήγορα.
Τα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.
Σέρβικα ή χιώνες ή μεθυσμένα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά, διαδικασία:
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια μπύρα
1 μπέϊκιν μπάουντερ
1 βανίλια
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
Αλεύρι όσο πάρει
Τρόπος παρασκευής:
Ζυμώνουμε να γίνει το μίγμα
Πλάθουμε μπαλίτσες και βάζουμε μέσα μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή γλυκό κουταλιού και καρύδια, στο ταψί με λαδόκολλα.
ψήνουμε στον φούρνο με αντιστάσεις μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σιρόπι:
2,1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Με το καυτό σιρόπι τα περιχύνουμε.
Πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο πάνω και τα απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!