Σέρβικα ή χιώνες ή μεθυσμένα – Πεντανόστιμα!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Όπως και να τα πούμε η νοστιμιά τους δεν λέγεται.

Δημιουργία, παρουσίαση δια χειρός γυναικός.

Γίνονται εύκολα και γρήγορα.

Τα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

Σέρβικα ή χιώνες ή μεθυσμένα 1

Σέρβικα ή χιώνες ή μεθυσμένα

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά, διαδικασία:

1 ποτήρι σπορέλαιο

2 ποτήρια μπύρα

1 μπέϊκιν μπάουντερ

1 βανίλια

1 σακουλάκι ινδοκάρυδο

Αλεύρι όσο πάρει

Σέρβικα ή χιώνες ή μεθυσμένα 2

Τρόπος παρασκευής:

Ζυμώνουμε να γίνει το μίγμα

Πλάθουμε μπαλίτσες και βάζουμε μέσα μαρμελάδα της αρεσκείας μας  ή γλυκό κουταλιού και καρύδια, στο ταψί με λαδόκολλα.

ψήνουμε στον φούρνο με αντιστάσεις μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σιρόπι:

2,1/2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

Με το καυτό σιρόπι τα περιχύνουμε.

Σέρβικα ή χιώνες ή μεθυσμένα 3

Πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο πάνω και τα απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΗμαθία: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων “Βέροια” και “ΚΕΡΚΙΔΑ”