Κουνουπίδι τουρσί – Ιδανική χειμωνιάτικη γεύση.

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους της στήλης. Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό, ότι πρέπει για τον χειμώνα που έρχεται σιγά σιγά.

Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για όσπρια και όχι μόνο. Ακόμη και για μεζεδάκι στο τσιπουράκι μας.

Είναι το τουρσί κουνουπίδι.

Ακόμη και αν δεν σας αρέσει το κουνουπίδι σαν τουρσί θα το λατρέψετε  όπως έγινε και με εμάς.

Η συνταγή όλη δική σας.

Κουνουπίδι τουρσί 1

Κουνουπίδι τουρσί

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Κουνουπίδι

καρότο

σκόρδο

σέλινο

καυτερές πιπεριές προαιρετικά.

Για την άρμη:

Σε κάθε λίτρο νερό βάζουμε

1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Μισό κ.γλ. λεμόντουζο (ξινό)

1 φλ καφέ ξύδι

Μισό φλ. καφέ ελαιόλαδο.

Κουνουπίδι τουρσί 4

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε ένα βάζο με κουνουπίδι

σε κομματάκια και ενδιάμεσα καρότο, σκόρδο, σέλινο και πιπεριά καυτερή

αν σας αρέσει.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά

αλάτι, ξύδι, ελαιόλαδο,  ξυνό

και το νερό κρύο.

Μπορούμε να βάλουμε κληματόβεργες επάνω για να κρατάει τα υλικά κάτω.

Κουνουπίδι τουρσί 3

Σε 10 μέρες είναι έτοιμο .

Αξίζει πραγματικά.

Καλό χειμώνα λέμε πάντα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023