Σήμερα ας ανασκουμπωθούμε εδώ στην κουζίνα μας, για να μαστορέψουμε ένα φαγητό νηστίσιμο και πολύ νόστιμο συνάμα.
Θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μου θαλασσινά πιάτα, τα γεμιστά καλαμάρια.
Με φέτα, λιαστές ντομάτες και φρέσκα μυρωδικά.
Μια εύκολη και γρήγορη πρόταση που θα σας γοητεύσει ευχάριστα.
Καλαμάρια γεμιστά
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Την ποσότητα την κανονίζουμε ανάλογα με τους συνδαιτυμόνες μας.
Καλαμαράκια
Φέτα τυρί
Μαϊντανό
Φρέσκια ρίγανη
Λιαστές ντομάτες
Ούζο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με ψιλοκομμένα τα πλοκάμια τους με φέτα τυράκι, μαϊντανό, φρέσκια ρίγανη και λιαστές ντομάτες.
Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε στο πιρέξ ή στη γάστρα, προσθέτοντας ελαιόλαδο και ούζο (δεν θέλει νερό). Ψήνουμε μόνο 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Είναι για ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο. Εννοείται το τσιπουράκι είναι απαραίτητο
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας μας Έμβολος με πολύ μεράκι.
Εύχομαι η Ειρήνη να κυριαρχήσει στην ανθρωπότητα.