Βασίλης Ρόκος -Για την 79η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη

Στις εκδηλώσεις μνήμης της 79η επετείου από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης,  τιμώντας τα 149 θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις θηριωδίες των Ναζί, συμμετείχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ρόκος.

Ο κ.Ρόκος, συνοδευόμενος από επιτελείο της «ΣΥΝ-εργασίας», παρακολούθησε την τέλεση του Αρχιερατικού μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ενώ στην συνέχεια μετέβη στο Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ακολουθεί δήλωση του κ. Βασίλη Ρόκου:

«Σήμερα συμπληρώνονται 79 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα της 2ας Σεπτεμβρίου του 1944 στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς στα 149 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας , εκ των οποίων 51 θύματα ήταν ανήλικοι, παιδιά και βρέφη, τιμούμε το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού Χορτιάτη.

Σήμερα τιμούμε και τους ελάχιστους κατοίκους του χωριού που κατάφεραν να σωθούν και των οποίων οι απάνθρωπες εικόνες της δολοφονικής μανίας των Ναζιστών είναι βαθιά χαραγμένες στην ψυχή τους.

Οφείλουμε να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη και τα διαχρονικά μηνύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη για τις επόμενες γενιές. Οφείλουμε να αγωνιστούμε κατά κάθε μορφής πολέμου, βιαιότητας και απολυταρχισμού, προασπίζοντας την ελευθερία, την δημοκρατία, την ίδια την ζωή».

79η Επέτειος Ολοκαύτωμα Χορτιάτη 1 79η Επέτειος Ολοκαύτωμα Χορτιάτη 2

Προηγούμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 2 άτομα στις Σέρρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθροΑνδρέας Σπυρόπουλος: «Δεν είναι κανονικότητα να καίει μια φωτιά για σχεδόν 15 μέρες και να θεωρείται ότι όλα έχουν πάει καλά»