Βασίλης Ρόκος- Παρέμβαση για τα λύματα σε παραλία της Νικήτης στη Χαλκιδική

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζω την ανησυχία μου για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Νικήτης στη Χαλκιδική, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κολύμβησης λόγω της ρύπανσης από λύματα.

Καλώ τον Δήμο Σιθωνίας να αναρτήσει άμεσα πινακίδες με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση» στο συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας και να ενημερώσει το κοινό για την κατάσταση. Είναι ζωτικής σημασίας η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους που ενέχει η κολύμβηση σε ρυπασμένα νερά.

Παράλληλα, ζητώ από τον Δήμο Σιθωνίας να αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στοιχεία για την αποκατάσταση, ή την πιθανή δυσλειτουργία των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της μονάδας. Είναι απαραίτητο να προσκομίσει εργαστηριακά αποτελέσματα για τα επεξεργασμένα ύδατα που ρέουν στο αυλάκι και καταλήγουν στη θάλασσα, αλλά και για το θαλασσινό νερό στο συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητες για μένα ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της κατάστασης και την προστασία των πολιτών.

Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ αδιάκοπα για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, και να διασφαλίσω ότι παρόμοιες καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον σε καμία παραλία της Χαλκιδικής. Η Χαλκιδική και οι παραλίες της αποτελούν μέρος του φυσικού κάλλους της χώρας μας και έναν από τους πιο σημαντικούς πόρους μας και πρέπει να τις προστατεύσουμε.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Ρόκος- Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Προηγούμενο άρθροΈφη Αχτσιόγλου: «Οι πολίτες να γίνουν μέρος της νέας πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 28 Αυγούστου – Σημαντικά γεγονότα