Οικολογία – Πράσινη Λύση: «Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

«Θα είμαστε εκεί για οποιοδήποτε πολίτη της Κεντρικής Μακεδονίας μας χρειαστεί, για τα προβλήματα του, ενάντια σε αυτούς που του θίγουνε το μέλλον του, του θίγουνε  την ποιότητα ζωής, του θίγουνε τα δικαιώματά του» τόνισε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Φίλιππος Γκανούλης.

Μιλώντας στην εκπομπή της Βεργίνα Τηλεόραση «Περιφερειακή Όραση» ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Πράσινη Λύση» αναφέρθηκε στο έργο που υπήρξε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ειδικότερα στην ανάδειξη θεμάτων όπως τα αντιπλημμυρικά έργα και τα ρέματα, τα γιγάντια φωτοβολταϊκά πάρκα, το  πράσινο στην πόλη,  την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Είμαστε εκεί σε όποιον  μας χρειαστεί, είμαστε άνθρωποι της κοινωνίας, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, για  εμάς είναι ένας αγώνας συνεχής, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε  και είμαστε σίγουροι ότι ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας θα μας εμπιστευτεί, ώστε  να είμαστε στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκανούλης.

«Copy paste τα σχέδια εκκένωσης»
Ερωτώμενος για τις πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι τόνισε πως «το κλειδί είναι η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη αντιμετώπιση» σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνοδεύονται με τα κατάλληλα μέσα δασοπυρόσβεσης, την εκπαιδευμένη και έμπειρη Πολιτική Προστασία.
«Η Περιφέρεια δεν είναι υπεύθυνη για τη δασοπυρόσβεση. Η Περιφέρεια πρέπει να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πρόληψη. Σε πολλές περιοχές, οι οποίες είναι τουριστικές και κατοικήσιμες θα πρέπει να γίνουν αναλυτικά σχέδια εκκένωσης. Έχουμε περιοχές στη Χαλκιδική, οι οποίες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, έντονο πευκοδάσος, ένα μείγμα δάσους και αστικού ιστού, όπου μπορούμε να έχουμε  καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση μίας πυρκαγιάς, Θεωρούμε ότι η εξειδίκευση  αποτελεί ένα copy paste σχέδιο που παραμένει το ίδιο μέσα  στα έτη» σημείωσε αρχικά ο Φίλιππος Γκανούλης.
Παράλληλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επεσήμανε ότι η Περιφέρεια πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση του πολίτη. «Οι κάτοικοι των οικισμών δεν έχουν καμιά ενημέρωση τι θα κάνουν σε περίπτωση φυσικής καταστροφής που μία από αυτές είναι η φωτιά, δηλαδή δεν υπάρχουν καθορισμένα σημεία συγκέντρωσης τα οποία να έχουν κοινοποιηθεί στο κοινό, δεν υπάρχουν συντονιστές  μέσα από την κοινωνία. Θεωρώ ότι πολίτης αυτή τη στιγμή στην Κεντρική Μακεδονία, είναι πολύ μακριά από τη δράση, δυστυχώς έχουμε μία νοοτροπία ότι θα μας σώσει ο κρατικός μηχανισμός» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ξέρουν ποιοι είμαστε, ξέρουν το έργο μας»
Ερωτώμενος για την ανακοίνωση υποστήριξης των Οικολόγων Πράσινων στον Απόστολο Τζιτζικώστα ξεκαθάρισε πως λόγω της διάσπασης στον πράσινο χώρο, υπάρχει μια μικρή ομάδα στελεχών στην Αθήνα που έχει καπηλευτεί τα όργανα του κόμματος. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι ποτέ δεν είχαν καμία σχέση με τη διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα, ούτε είχαμε ποτέ κάποια εμπλοκή σε αυτήν  και κάναμε πάντα μία σωστή αντιπολίτευση  με θετικό πρόσημο απέναντι στη διοίκηση. Τα αυτοδιοικητικά στελέχη  των Οικολόγων Πράσινων  δεν συμμετέχουν σε αυτή την ιστορία. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να μπει στο site  των οικολόγων και να δει το καταστατικό του κόμματος, αναφέρει ρητά  ότι την απόφαση για τη στήριξη στις περιφερειακές εκλογές τις παίρνουν οι οργανώσεις που είμαστε εμείς, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Στο δικό μας ψηφοδέλτιο έχουμε 45 άτομα που είναι μέλη των Οικολόγων Πράσινων, οπότε είναι προφανές ότι είναι μία απόφαση, η οποία είναι παράτυπη και παράνομη εάν θέλετε» ξεκαθάρισε.
«Είμαστε σίγουροι ότι εδώ στην Κεντρική Μακεδονία ξέρουν ποιοι είμαστε, ξέρουν το έργο μας έχουμε μία παράδοση στην Περιφέρεια  πάνω από είκοσι χρόνια στην νομαρχία. Είναι σημαντικό στο περιφερειακό συμβούλιο να υπάρχει η πράσινη φωνή» συμπλήρωσε ο κ. Γκανούλης.

«Δεν έχουμε υποψήφιους σταρ, τους έχει μαζέψει ο Τζιτζικώστας»
«Οι δικοί μας υποψήφιοι δεν είναι διάσημοι τραγουδιστές εάν και έχουμε κάποιους, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στο είδος τους. Δεν έχουμε υποψήφιους σταρ , προφανώς αυτούς τους υποψήφιους του έχει μαζέψει ο κ. Τζιτζικώστας. Θα μπορούσε να φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα αθλητών, έχει αρκετούς» σχολίασε με δηκτικό τρόπο για τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
«Εχουμε ανθρώπους με ανησυχίες για το περιβάλλον  και το μέλλον του τόπου, ανθρώπους που ενδιαφέρονται  για το πώς θα ζήσουν τα παιδιά τους, για το τί θα απογίνει το φυσικό περιβάλλον  της Κεντρικής Μακεδονίας  και το τι προοπτικές μπορούμε να έχουμε στο μέλλον, εάν δεν αντιμετωπίσουμε αυτή την ιστορία της κλιματικής κρίσης παράλληλα με μία βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία να είναι και δίκαιη για την κοινωνία , αλλά να σέβεται και το περιβάλλον, ώστε να είναι βιώσιμη στον χρόνο και στις επόμενες γενιές» πρόσθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Φίλιππος Γκανούλης.

Προηγούμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη το Βολτ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα
Επόμενο άρθρο87η ΔΕΘ: Έρχεται από το West End το Show για την Tina Turner