Τώρα το καλοκαιράκι πιπεριές και μελιτζάνες διαφόρων ποικιλιών υπάρχουν σε αφθονία έτσι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε ωραία φαγητά και μεζεδάκια..
Ένα νόστιμο φαγητό που γίνεται εύκολα και γρήγορα, αγαπητό μέχρι τελευταίας μπουκιάς σε μικρούς και μεγάλους.
Η συνταγή δική σας.
Τηγανιτές πιπεριές και μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας
από την Ελένη Μπρούφα
Υλικά:
10-15 πιπεριές πράσινες κέρατο
5 μελιτζάνες
10-15 ντομάτες ώριμες (για τη σάλτσα)
1 κομμάτι 200-250γρ. τυρί φέτα…Ό,τι σας αρέσει, ακόμη και κατσικίσια φέτα σε όσους αρέσει …
Αλάτι και πιπέρι μαύρο από 1πρέζα
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό….(περίπου 1κ.σ).
Εκτελεση:
1)Αρχικά πλένουμε πιπεριές και μελιτζάνες και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ό,τι σχήμα θέλουμε (φετάκι ή ροδέλα) και αφού έχουμε βάλει το λάδι να ζεσταθεί και είναι έτοιμο, ξεκινάμε το τηγάνισμα (δεν τηγανίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά. Μέτρια φωτιά για να μην καούν).
2)Αφού τηγανίσουμε πιπεριές και μελιτζάνες, ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη σαλτσούλα μας.
3)Τρίβουμε τις ντομάτες και σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 2κ.σ. λάδι (όχι περισσότερο λάδι ..δεν χρειάζεται, γιατί βγάζουν και τα τηγανιτά και θα γίνουν πολύ λαδερά και πολύ βαριά ). Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει.
4)Μόλις δούμε ότι η σάλτσα μας κοντεύει να δέσει, θρυμματίζουμε τη φέτα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά πάνω στο μάτι ενώ ανακατεύουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε και το βασιλικό. Ανακατεύουμε πάλι να πάει παντού.
5)Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στα τηγανιτά μας και ανακατεύουμε προσεκτικά για να πάει παντού η σάλτσα.
Και ….είναι έτοιμο το φαγητό μας! Νόστιμο και ελαφρύ. Και χωρίς πολύ αλάτι ..
Η συγκεκριμένη συνταγή μου αρέσει πολύ, γιατί είναι σχετικά πιο ελαφριά από άλλες και δεν έχει πάρα πολύ λάδι και αλάτι. Τα οποία είναι αρκετά βλαβερά για την υγεία μας..