Βέλλιου Εύη, Υποψήφια του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ημαθία- “Όχι στην Απάνθρωπη Αντιμεταναστευτική Πολίτικη των Ελληνικών Κυβερνήσεων και της Ε.Ε”

Μια νέα τραγωδία συγκλονίζει τη χώρα και τον κόσμο. Εκατοντάδες οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, άγνωστος αριθμός μικρών παιδιών, που βρήκαν άδικο θάνατο στο πέλαγος, ανοικτά της Πύλου.

 

Δεκάδες οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, απροσδιόριστος ακόμη-ίσως για πάντα- ο συνολικός τους αριθμός σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς. Τραγωδία που προστίθεται σε παρόμοιες του παρελθόντος και μετατρέπει  το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο κατατρεγμένων συνανθρώπων μας.

Κι όμως! Ακόμη και μπροστά σ’ αυτό το νέο έγκλημα που μας συγκλονίζει οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί συνεχίζουν ασταμάτητοι το έργο τους. Μιλούν για δήθεν «αδιευκρίνιστες συνθήκες»! Λένε αισχρά ψέματα για να κρύψουν τον ένοχο και τις αιτίες. Κι ο ένοχος δεν είναι άλλος απ’ την απάνθρωπη, αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Όλοι τους υψώνουν φράκτες, καταδιώκουν συστηματικά «της γης τους κολασμένους», τους καταβυθίζουν, τους δολοφονούν. Απλούς , δυστυχισμένους ανθρώπους θύματα των πιο φρικτών ιμπεριαλιστικών πολέμων, οικονομικά κατεστραμμένους και κυνηγημένους από αντιδραστικά και δολοφονικά καθεστώτα.

Και οι πολιτικοί ηγέτες μας; Οι ηγέτες της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, τα κόμματά τους; Αυτοί, θεματοφύλακες της πολιτικής που μετατρέπει την Ευρώπη σε σιδερόφρακτο φρούριο χύνουν, ξανά, υποκριτικά δάκρυα για τους νεκρούς. Είναι όμως αυτοί και η πολιτική τους που αντιμετωπίζουν με τον πιο απάνθρωπο και ρατσιστικό τρόπο τους πρόσφυγες και μετανάστες , είναι οι αυτουργοί των υγρών τάφων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απάνθρωπη αντιπροσφυγική-αντιμεταναστευτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και την θεωρεί ως αποκλειστικά υπεύθυνη και για το θάνατο των δεκάδων αδικοχαμένων στα ανοικτά της Πύλου.

Ο ελληνικός λαός, ο λαός της περιοχής μας να ορθώσει το ανάστημά του. Να παλέψει για να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική. Να σταθεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και στους μετανάστες!

Προηγούμενο άρθροΚυριακή 18 Ιουνίου: Εθελοντική αιμοδοσία στην Δ/τΚ Νησίου
Επόμενο άρθροΟι συμπολίτες μας, οι φροντιστές του περιβάλλοντος