Λιγκουίνι με κιμά. Χορταστικό πιάτο για κάθε εποχή

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Σήμερα σας προτείνω ένα φαγητό υπέροχο και πολύ λαχταριστό, που πραγματικά τρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Μία συνταγή που απολαμβάνει κανείς όλο το χρόνο, όλες τις εποχές.

Απλό, γρήγορο και σίγουρα πεντανόστιμο.

Λιγκουίνι με κιμά 2

Λιγκουίνι με κιμά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για 4 άτομα, θα χρειαστούμε:

600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 ξερό κρεμμύδι

1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο

1 κύβο νοστιμιάς βοδινού

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

Μπαχάρι

Κανέλα Κευλάνης

Κόκκινη καυτερή(ή γλυκιά) Πάπρικα

Ρίγανη

2 κούπες χλιαρό νερό

Και φυσικά 1 πακέτο λιγκουίνι, τα οποία βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο της κάθε συσκευασίας.

Λιγκουίνι με κιμά

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον κιμά για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ και τέλος όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά.

Βράζουμε σε ζεστό νερό τα λιγκουίνι για 10 λεπτά περίπου.

Λιγκουίνι με κιμά 1

Πάνω από τα λιγκουίνι βάζουμε όσο κιμά θέλουμε και απολαμβάνουμε, ένα από τα ωραιότερα γεύματα.

Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 5-4-202
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 5 Απριλίου 2023