Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε παρέα ατομικές πιτούλες.
Ένα φύλλο απίθανο, πεντανόστιμο, ξεροψημένο και τραγανό από έξω.
Στριφτοτυρόπιτες ατομικές
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τις στριφτοτυρόπιτες:
750 γρ. αλεύρι για πίτες ή για όλες τις χρήσεις
330 γρ. σόδα αναψυκτικό
120 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
Έξτρα για τα φύλλα θα χρειαστούμε:
200 γρ. λιωμένο βούτυρο-βιτάμ για το άνοιγμά τους
Εκτέλεση της συνταγής:
Ζυμώνουμε καλά με το γάντζο του μίξερ τα υλικά μας, μέχρι να μας βγει ένα μαλακό ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Αλλιώς δουλεύουμε με τα χέρια μας, το ζυμαράκι.
Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας, σκεπασμένο με μία πετσέτα.
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
400γρ. τυρί φέτα
2 αυγά χτυπημένα
Όσο πιο πολύ ξεκουράζεται το ζυμάρι μας, τόσο πιο εύπλαστο γίνεται και ανοίγει καλύτερα.
Κάνουμε 11 μπάλες των 110 γρ. και τα ανοίγουμε ένα, ένα σε φύλλα με τον πλάστη, όσο μπορούμε μεγαλύτερα.
Προσθέτουμε στο πρώτο φύλλο λίγο λιωμένο βούτυρο με το πινέλο μας, χωρίς να ακουμπάει πάνω στο ζυμάρι και βάζουμε λίγα τρίμματα από το τυρί και το τυλίγουμε, ρολάροντας.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με τα υπόλοιπα ρολά.
Βάζουμε από πάνω, λίγο λαδάκι και νεράκι για να γίνει πιο τραγανή η στριφτοτυρόπιτά μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι ατομικές πιτούλες και το τελευταίο 10 λεπτο στην κάτω αντίσταση, για να ψηθεί καλά και από κάτω.
Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία.