Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Μόνιμων Υπαλλήλων Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα Τομέα Εργασίας Μιχάλη Καλαντζόπουλο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κουλούρη, συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους Συλλόγου Μόνιμων Υπαλλήλων Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).

Oι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν για την υφιστάμενη κατάσταση του ΕΦΕΤ και των εργαζομένων του. Συγκεκριμένα, έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι παρά τις προβλέψεις του οργανογράμματος, μετά από 24 χρόνια από την σύστασή του φορέα, δεν έχουν ακόμα συσταθεί Περιφερειακές Διευθύνσεις σε 4 Διοικητικές περιφέρειες, ενώ τόνισαν την σοβαρή υποστελέχωση του φορέα καθώς στις 488 οργανικές θέσεις υπηρετούν μόλις 254 εργαζόμενοι. Παράλληλα, επεσήμαναν ότι η χρηματοδότηση του φορέα είναι ελλιπής και μέρος των λειτουργικών εξόδων του φορέα καλύπτεται από την επιβολή και είσπραξη προστίμων, ενώ σημαντικά αντικείμενα, όπως π.χ. η πληροφορική και το τηλεφωνικό κέντρο, έχουν εκχωρηθεί στην πράξη σε ιδιώτες.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους του Συλλόγου Μόνιμων Υπαλλήλων Ε.Φ.Ε.Τ. για την στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στα δίκαια αιτήματα τους, όπως αυτά συζητήθηκαν στη συνάντησή τους και δεσμεύτηκαν για την ανάληψη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και ο ίδιος ο φορέας ως προς την αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

Προηγούμενο άρθρο13-02-2023: Eurobank Ανάπτυξη | Αξιοποίηση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων με προνομιακή χρηματοδότηση σε 5 βήματα
Επόμενο άρθροΔήλωση Γραμματέα ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Α΄Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας