Ατομικά μηλοπιτάκια νηστίσιμα. Τρώγονται μετά ..μανίας!

Άλλη μία υπέροχη και συγχρόνως νηστίσιμη και πεντανόστιμη συνταγή. Είναι τα νηστίσιμα μηλοπιτάκια, εκλεκτά, μια γεύση που θα σας συναρπάσει.

Ατομικά μηλοπιτάκια νηστίσιμα 1

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτας (2 φύλλων)

3 κόκκινα μήλα (κομμένα σε κύβους)

80 γρ. ζάχαρη

100 γρ. καρύδια

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

Λίγη κανέλα

Λίγος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 12 τετράγωνα κομμάτια.

Άρα με τα 2 φύλλα βγαίνουν 24 κομμάτια.

Ατομικά μηλοπιτάκια νηστίσιμα 3

Για τη γέμιση βάζουμε τα τεμαχισμένα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες, το κονιάκ, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμισή μας, κλείνουμε σε πουγκί και τα βάζουμε σε ατομικές φόρμες.

Ατομικά μηλοπιτάκια νηστίσιμα 4

Από επάνω αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγη έξτρα κανελοζάχαρη.

Ατομικά μηλοπιτάκια νηστίσιμα 5

Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς στις αντιστάσεις, ανάλογα με το φούρνο μας.

Μόλις ψηθούν, βάζουμε ζάχαρη άχνη.

Ατομικά μηλοπιτάκια νηστίσιμα 2

Έτσι απολαμβάνουμε ένα απλό, αλλά σίγουρα πεντανόστιμο γλυκάκι.

Καλή σας επιτυχία.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 11-01-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023