N. Γιαννακοπούλου: «Η Κυβέρνηση έφερε ένα Νομοσχέδιο που δεν λύνει τίποτα, αφήνοντας ταυτόχρονα να δημιουργούνται επικίνδυνες σκιές και να τροφοδοτούνται ερωτήματα για λειτουργίες, τρόπους δράσης ζωνών του Κρατικού Μηχανισμού.»

Στον συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών», τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου.

 

 

Η κα. Γιαννακοπούλου κατά την ομιλία της τόνισε:

«Στην πολιτική ζωή της χώρας ανέκυψε ένα μείζον θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας , που αντικειμενικά και αρέσει δεν αρέσει, κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο και απασχολεί έντονα τα ξένα Μ.Μ.Ε. Αναφέρομαι προφανώς στο ζήτημα των παρακολουθήσεων που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει. Ένα ζήτημα που αναμφίβολα αποτελεί δικαιολογημένα το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης . Από τον Αύγουστο δε μέχρι τώρα έχουν γίνει και σειρά καταγγελιών για τις οποίες ασφαλώς όσοι τις κάνουν έχουν και την ευθύνη προσκόμισης στοιχείων. Ωστόσο τόσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και για τον δημοσιογράφο Κουκάκη υπήρχαν ομολογίες.

Μιλάμε έτσι για ένα μείζον πολιτικό θέμα, ένα μείζον θέμα Δημοκρατίας για το οποίο έχουμε μισές αλήθειες, προσπάθεια συσκότισης. Ζητήσαμε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, σύγκληση Εξεταστικής Επιτροπής. Αυτά έγιναν, όπως και πραγματοποιήθηκαν και δύο συζητήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής. Όμως αντί για φως υπήρξε συσκότιση και καμία απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα.

Η Κυβέρνηση μας λέει συχνά : Να! Ότι ήταν θεσμικά δυνατόν έγινε. Η Κυβέρνηση μας λέει την μισή αλήθεια, άρα ψεύδεται και παραπλανεί.»

Στην συνέχεια η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, άσκησε κριτική για την στάση της Κυβέρνηση λέγοντας:

«Η Κυβέρνηση προσπάθησε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το θέμα δεν απασχολεί την κοινωνία, ενώ διαψεύδεται από τις ίδιες τις δημοσκοπήσεις.

– Αφέθηκε να δημιουργείται χώρος στον κόσμο του διαδικτύου για σχόλια που ακόμα και σήμερα εμφανίζουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως ύποπτο, αφού κατά το σκεπτικό όσων όχι τυχαία τα γράφουν « για να τον παρακολουθούσαν , κάτι υπήρχε». Πρόκειται για ανήθικη τακτική , πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια να σπιλωθεί το θύμα της αυθαιρεσίας και της αντιδημοκρατικής πρακτικής που υπήρξε. Πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα για την ποιότητα και την λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

– Ο Πρόεδρός μας και συνολικά το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε από θύμα θύτης, παρουσιάστηκε ότι το παρακάνει. Ακόμα και τώρα που ο Ν. Ανδρουλάκης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κάποιοι έγραψαν ότι τι θέλει τέλος πάντων, αφού όταν ήρθε στην Εξεταστική Επιτροπή δεν είπε και κάτι! Μιλάμε για τον ορισμό του παραλογισμού και της παραπλάνησης. Κατηγορείται το θύμα παρακολούθησης , λες και αυτός έπρεπε να δώσει απάντηση για τους λόγους αυτής της αντιδημοκρατικής πρακτικής.

– Προσπάθησαν να δείξουν ότι συμπλέουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι το θέμα των παρακολουθήσεων χρησιμοποιείται σαν μοχλός ώθησης σε μια κατεύθυνση δήθεν συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Λες και χαριστήκαμε και δεν ζητήσαμε εξηγήσεις και για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα . Λες και δεν ζητήσαμε να εξεταστούν όλες οι καταγγελίες παρακολουθήσεων στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλες όσες κατατίθεντο βέβαια επίσημα και θεσμικά. Λες και υιοθετήσαμε και εμείς όσες καταγγελίες γίνονται χωρίς στοιχεία. Λες και δώσαμε συγχωροχάρτι για την μείωση του αριθμού εισαγγελέων που θα έπρεπε να υπογράφουν ή για την μετατροπή της παρακολούθησης από κακούργημα σε πλημμέλημα από την προηγούμενη Κυβέρνηση.»

Ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει:

«Όλα αυτά συνιστούν τακτικισμό και πολιτική κουτοπονηριά. Η Κυβέρνηση φέρνει ένα Νομοσχέδιο για το οποίο άσκησαν εμπεριστατωμένη και αυστηρή κριτική συνάδελφοι από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας όμως να δημιουργούνται επικίνδυνες σκιές και να τροφοδοτούνται ερωτήματα για λειτουργίες, τρόπους δράσης ζωνών του Κρατικού Μηχανισμού.

Τι συμβαίνει στον υπέροχο κόσμο των Μυστικών Υπηρεσιών στην χώρα μας; Ποια άλλα Κέντρα και παράκεντρα λειτουργούν; Τι διαδικασίες προωθήθηκαν από το ίδιο το Πρωθυπουργικό γραφείο; Ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες που έχουν γραφτεί για την παρακολούθηση προσώπων ; Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει για την αλήθεια και για τη Δημοκρατία μέχρι τέλους.»

Προηγούμενο άρθροΤάσος Γαϊτάνης: «Γενναία θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης για τα κακόβουλα λογισμικά»
Επόμενο άρθροΔήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ήμερα Μνήμης Θυμάτων Γενοκτονιών και Πρόληψης τέτοιων Εγκλημάτων