Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Παγκόσμια Ήμερα Μνήμης Θυμάτων Γενοκτονιών και Πρόληψης τέτοιων Εγκλημάτων

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των Γενοκτονιών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα φέτος, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που αποτέλεσε τη δραματικότερη κατάληξη στην προαιώνια παρουσία του Ελληνισμού στα μικρασιατικά παράλια. Είναι, λοιπόν, ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να τιμήσουμε σήμερα τα θύματα των Γενοκτονιών του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού και θέλω να ευχαριστήσω το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» για τη σημερινή του πρωτοβουλία.

 

Ο στόχος της αναγνώρισης και των εκδηλώσεων μνήμης μιας Γενοκτονίας δεν είναι η αναζωπύρωση παλαιών αντιπαραθέσεων μεταξύ λαών και χωρών.

Αντιθέτως, μόνο η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον.

Για το λόγο αυτό, οφείλουμε απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση τους.

Είναι ένα χρέος εθνικό για το οποίο όλοι μαζί θα πρέπει να εργαστούμε για να το πετύχουμε.

Βίντεο δήλωσης: https://we.tl/t-qqiU3QWonW

Προηγούμενο άρθροN. Γιαννακοπούλου: «Η Κυβέρνηση έφερε ένα Νομοσχέδιο που δεν λύνει τίποτα, αφήνοντας ταυτόχρονα να δημιουργούνται επικίνδυνες σκιές και να τροφοδοτούνται ερωτήματα για λειτουργίες, τρόπους δράσης ζωνών του Κρατικού Μηχανισμού.»
Επόμενο άρθροΗ Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως τακτικό μέλος της τον κ. Παύλο Σούρλα, Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ