Ο χειμώνας σιγά σιγά πλησιάζει, όλο και πιο πολύ μένουμε σπίτι και γιατί να μη φτιάξουμε κάτι γλυκό για την οικογένεια;
Σκεφτείτε κάτι μικρούλικο, αλλά αφράτο και γλυκό.
Το βρήκα, θα φτιάξουμε τα αγαπημένα μου…..
Δίχρωμα κεκάκια μάφινς βανίλια – σοκολάτα
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
250 γρ. βιτάμ βούτυρο λιωμένο
450 γρ. ζάχαρη
5 μέτρια αυγά
250 γρ. γάλα φρέσκο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ)
2 βανίλιες
3 κ.γ. κακάο διαλυμένο με λίγο νεράκι, για το 1/3 της ζύμης μας
Εκτέλεση συνταγής:
Χτυπάμε πρώτα το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε τμηματικά ένα ένα τα αυγά και τα χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να έχει μία κρεμώδη υφή.
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το κοσκινισμένο αλεύρι με το γάλα και φυσικά τις 2 βανίλιες.
Μόλις χτυπηθούν όλα πολύ καλά, κρατάμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε μέσα σε αυτή και το διαλυμένο μας κακάο. Έτσι έχουμε δύο ζύμες, μία ζύμη βανίλιας και μία ζύμη σοκολάτας.
Στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε cup cake 2/3 της ζύμης με τη βανίλια και 1/3 της ζύμης με τη σοκολάτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν καλά.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!