Κεφτέδες τόνου
Aπό την μαγείρισσα της Μονής Εικοσιφοίνισσας
Υλικά
500 γρ. τόνο σε κονσέρβα
2 ξερά κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ.ελαιόλαδο
Ψίχα από 2 ξερά ψωμιά
Λίγο ξερό δυόσμο
2 αυγά
Αλάτι θαλασσινό
Ποικιλία τριμμένων πιπεριών
Κύμινο σε σκόνη
Για το πλάσιμο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις το πλάσιμο
Τρόπος παρασκευής
Στο μπλέντερ «περνάμε» τα κρεμμύδια και το μαϊντανό.
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας δυνατά.
Αφήνουμε την ζύμη των τονοκεφτέδων να «ξεκουραστεί» για 2 ώρες για να αναδυθούν τα αρώματα.
Πλάθουμε τα καφεδάκια στρογγυλά ή πλατιά.
Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας με λαβίδα και από τις δύο πλευρές.
Σε πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και ακουμπάμε τους κεφτέδες για να «κρατηθούν» τα λάδια.
Σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με τουφίτσες αρωματικών ή εσπεριδοειδή.