Χοιρινή τηγανιά βουνίσια – Μια γεύση της ακριτικής Ελλάδας

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια νόστιμη δημιουργία φιλοσοφίας confort food. Γίνεται πολύ εύκολα και συντροφεύει το κρασί ή το τσίπουρο ακόμα και σαν μεζές. Σαν κυρίως πιάτο μπορεί να συνοδεύεται με πουρέ λαχανικών ή πατάτες τηγανητές ή ακόμα και ζυμαρικά.

Εμείς την απολαύσαμε πραγματικά στο Γαναδιό της Κόνιτσας, το πανέμορφο μαστοροχώρι, της πέτρας όπου γίνονται τα γυρίσματα της πολύ επιτυχημένης σειράς του Mega για τον «Άγιο Παίσιο»

Ένας τόπος της ακριτικής Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσετε.

Χοιρινή τηγανιά βουνίσια 1

Χοιρινή τηγανιά βουνίσια

Από τον Βασίλη Τζιμινάδη, chef, Γαναδιό Κόνιτσας

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ, χοιρινό σπάλα, κομμένο σε κύβους

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

2 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, κομμένες σε κύβους

Ελαιόλαδο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρίγανη

Θρούμπι

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Χοιρινή τηγανιά βουνίσια 2

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1 ώρα.

Τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ταμπονάρουμε ώστε να φύγει η υγρασία.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας ανακατεύοντας να σοταριστεί για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε με τα δικά του υγρά μέχρι να λιγοστέψουν.

Τότε προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι, το ξύσμα, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θρούμπι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Τέλος, σβήνουμε τη τηγανιά με το χυμό λεμονιού και ανακινούμε το τηγάνι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 10 Μαΐου 2024