Ομιλία Κυρ. Βελόπουλου επί του Σ/Ν του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο: «Εθνικό Σύστημα Επιτροπείας και Πλαίσιο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων».

Για ακόμα μια φορά θα ήθελα να υπενθυμίσω τη σημερινή ημερομηνία. Σήμερα λοιπόν έχουμε την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο και δεν άκουσα κανέναν να λέει κάτι. Και ύστερα μας μιλάτε στη ΝΔ για εθνική ομοψυχία και ενότητα ενώ δεν τηρείτε τα αυτονόητα.

Κύριε Μηταράκη είχα αμφιβολίες αν όσα κάνετε τα κάνετε από ανικανότητα και εσείς και η κυβέρνηση. Αναφέρομαι βέβαια στην αντικατάσταση του πληθυσμού. Τελικά όχι, δεν τα κάνετε από ανικανότητα. Απλώς είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ο πρωθυπουργός, αν δεν είχατε σχέδιο αντικατάστασης του πληθυσμού, δεν θα έβλεπε μόνο τους παράνομους μετανάστες, αλλά και τους Έλληνες συνταξιούχους. Θα έδινε συντάξεις και στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς και όχι μόνο επιδόματα σε παράνομους μετανάστες. Θα έδινε συντάξεις στους Έλληνες Ποντίους  και όχι μόνο σπίτια σε παράνομους μετανάστες. Θα έδινε τα ίδια επιδόματα που δίνει στους παράνομους μετανάστες και τους Έλληνες πολίτες.

Οι Έλληνες θα πλήρωναν την ίδια εφορία με τους παράνομους μετανάστες. Θα επέτρεπε στους  Έλληνες επιχειρηματίες να μην έχουν ταμειακές μηχανές, όπως κάνετε για τους παράνομους μετανάστες που διατηρούν καταστήματα κάτω από την Ομόνοια. Θα δεχόταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκπροσώπους των ευπαθών ομάδων, των πολυτέκνων, των τριτέκνων και όχι μόνο των ΛΟΑΤΚΙ. Εγώ λοιπόν σας έδωσα μια σειρά επιχειρημάτων, και από αύριο το πρωί μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν είστε ρατσιστές έναντι των Ελλήνων. Θα τα κάνετε αυτά; Όχι. Δεν θα τα κάνετε. Είμαι βέβαιος.

Πείτε μας πόσους ελέγχους έχετε κάνει σε ΜΚΟ και τι βρήκατε; Πόσες απελάσεις Πακιστανών έγιναν στην χώρα. Το Πακιστάν είναι μη ασφαλής χώρα; Όχι. Τότε λοιπόν γιατί βγήκε ο γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής και είπε ότι δίνουμε άσυλο σε Πακιστανούς;

Και μιας και μιλάμε για ΜΚΟ, σήμερα που καίγεται η Αθήνα, δεν είδα καμμία ΜΚΟ να βοηθά στην κατάσβεση. Είδα μόνο Έλληνες εθελοντές να πηγαίνουν για να σβήσουν φωτιές. ΜΚΟ δεν έχω δει ποτέ. Είναι οξύμωρο ξέρετε. Αυτοί οι άνθρωποι απ’ όπου κι αν προέρχονται, έρχονται εδώ για μια καλύτερη ζωή. Και ναι, συμφωνώ, να είμαστε φιλάνθρωποι, να τους βοηθήσουμε. Αλλά ο Έλληνας που ζει σε αυτόν τον τόπο εδώ και δεκαετίες, αγαπά την Ελλάδα περισσότερο. Αγαπά αυτό που λέγεται ελληνική περιοχή. Πώς ακόμα και τώρα ισχυρίζεστε πράγματα που δεν στέκουν λογικά και εθνικά;

Είδατε τα αποτελέσματα της απογραφής; Ενώ έχουν φύγει 700.000 Έλληνες στο εξωτερικό, ενώ έχουν πεθάνει πολλοί Έλληνες, ξαφνικά ο πληθυσμός άνοιξε πανιά! Αυτό κάτι σημαίνει. Σημαίνει λοιπόν ότι τα καταφέρατε! Μπράβο σας! Τελικά πετύχατε την αντικατάσταση του πληθυσμού της χώρας. Άλλωστε το είπε και ο πρωθυπουργός, ότι είναι θετικός στο να έρθουν εδώ όλοι και να αντικατασταθεί ο πληθυσμός. Ως Έλληνες, ως Χριστιανοί συμφωνώ ότι πρέπει να βοηθάμε τους κατατρεγμένους, αλλά πρώτα πρέπει να βάλουμε τον Έλληνα, πρώτα την Ελλάδα, και μετά αν μπορώ και όταν μπορώ και όπου μπορώ να βοηθήσω όλον τον πλανήτη.

Σήμερα καίγεται όλη η Αττική. Δεν θα κάνω αντιπολίτευση, αλλά θα πω ότι από το 1974 έως σήμερα έχουν καεί πάνω από 19 εκατ. στρέμματα δάσους. Χάθηκαν 250 ψυχές. Και χθες είχαμε μια αυτοκτονία, ενός ανθρώπου που είδε το σπίτι του και το βιος του να καίγεται για 4η φορά. Τι πρέπει να πούμε σε όλους αυτούς του ανθρώπους που κάηκαν μία, δύο, τρεις, τέσσερις φορές;

Εμείς έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων για την βελτίωση των μέσων πυρόσβεσης, αλλά φέρνετε με μεταγραφή έναν άνθρωπο που δεν ξέρει την Ελλάδα, τον κ. Στυλιανίδη. Εγώ αν πάω στην Κύπρο δεν την ξέρω. Ο κ. Στυλιανίδης δεν γνωρίζει που είναι το Νυμφαίο. Και δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει. Αλήθεια, εκείνος ο κ. Συνολάκης πού πήγε, που θα έσβηνε τη φωτιά στο Μάτι σε μισή ώρα;

Δεν καθόμαστε όμως να μιλήσουμε σοβαρά για κτηματολόγιο. Κάτι ξεκίνησε ο Λαλιώτης, μετά φαγώθηκαν τα λεφτά και τελικά φτιάξατε μια χώρα άναρχη. Υπάρχει όμως ηθική αυτουργία. Και είναι η συναλλαγή ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό και στο ρουσφέτι που κάνει σε κάποιον μόνο και μόνο για να ψηφιστεί ο βουλευτής.  Με τη νέα τροπολογία που φέρατε, με 250 ευρώ ο άλλος νομιμοποιεί ένα αυθαίρετο. Και τα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα που είναι κτισμένα σε δασικές εκτάσεις φθάνουν το 1 εκατ. Μα δεν πρέπει να το δούμε αυτό κάποια στιγμή;

Αν δεν γίνουμε κακοί με τα συμφέροντα, το γενικό συμφέρον της χώρας εξαφανίζεται. Φτιάξατε μια χώρα που το συμφέρον των ολίγων εξαφανίζει τη χώρα. Εξασφαλίσατε ψήφους με την άναρχη δόμηση εδώ και 10ετίες, με τα αυθαίρετα και τώρα που καίγονται αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν σε ποιον θα επιρρίψουν την ευθύνη. Ποιος έδωσε την άδεια να κτίσουν; Ποιος δεν έκανε αποψιλώσεις; Στο 70% των καμμένων των προηγουμένων ετών στήθηκαν ανεμογεννήτριες! Στη Νότια Εύβοια, στην Ηλεία, στη Λακωνία. Το ίδιο θα γίνει και στο Ρέθυμνο. Αν θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο, σταματήστε να βοηθάτε τους φίλους σας να στήσουν ανεμογεννήτριες στα δάση που κάηκαν.

Αντι να πάρετε πτητικά μέσα πήρατε το air tractor που σε άλλες χώρες το έχουν για να ψεκάζουν το δάκο! Μα τα air tractor δεν πετούν με ανέμους πάνω από 8 Μποφώρ. Άρα για να πετάξει το αεροσκάφος πρέπει πρώτα να κάνουμε συμφωνία με τον άνεμο. Φέρουν ειδικό βάρος νερού που δεν επαρκεί ούτε για να σβήσει μια ψησταριά! Ακούστε λοιπόν τα συγκριτικά δεδομένα που θα σας δώσω για τα πτητικά μέσα δασοπυρόσβεσης:

-AIR TRACTOR 802:  μεταφέρει μόνο 3 τόνους νερού ενώ το καναντέρ μεταφέρει πάνω από 6 τόνους.

-BERIEV: μεταφέρει 12 τόνους

-ILYUSHIN: ξεπερνά τους 16 τόνους.

-Ακόμα και το «αρχαίο» PZL μπορεί να μεταφέρει 2,2 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υλικού.

Το air tractor δεν μπορεί να κάνει υδροληψία σε μεγάλο κυμματισμό. Αυτό περιορίζει την επιχειρησιακή του ευελιξία. Είναι αργό αεροσκάφος αφού αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 350 χλμ/ώρα σε αντίθεση με τα ΚΑΝΑΝΤΕΡ και τα BERIEV.

Να λοιπόν το έγκλημά σας: οι κυρώσεις που επιβάλατε στην Ρωσία και έτσι τώρα δεν έχουμε το BERIEV που θα είχε σβήσει φωτιές. Τα λάθη όμως πληρώνονται και κάποια στιγμή αυτή η κυβέρνηση θα τα πληρώσει αυτά τα λάθη που έχει κάνει.

Ξέρετε ότι η Πεντέλη χτίστηκε γύρω από τις εστίες μεγάλων πυρκαγιών; Αυτό αναφέρεται σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών που ξεκίνησε από το 1996 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Λέει λοιπόν η έρευνα ότι «όλες οι κυβερνήσεις συνέβαλαν να αλλάξει η χρήση γης στην Πεντέλη. Τα σπίτια αντικατέστησαν τα πεύκα και τις καλλιέργειες ύστερα από φωτιές. Μετά τις φωτιές του 1995 και του 1998 το δάσος έχασε πια οριστικά τη φυσική ικανότητά του να αναγεννηθεί. Ο αριθμός των κατοίκων έχει αυξηθεί τουλάχιστον 12 φορές, δηλ. άλλες 20 φορές έχει αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Τουλάχιστον 3 ενδημικά είδη φυτών εξαφανίστηκαν. Βίλες κτισμένες στο δάσος της Πεντέλης δεν κατεδαφίζονται αν και ακυρώθηκαν οι άδειές τους, γιατί ο νόμος ορίζει ότι: «Δεν μπορεί να γκρεμιστεί το οίκημα, εφ’ όσον ο ιδιοκτήτης του δεν γνώριζε»! Μιλάμε για νόμο του ελληνικού κράτους μόνο και μόνο για να κτισουν βίλες οι φίλοι κάποιων. Και μου λέτε εμένα ότι αυτό είναι κράτος; Οι νόμοι εφαρμόζονται αλλά προσαρμόζονται ανάλογα με την οικονομική ισχύ αυτών που υπηρετείτε καιεξυπηρετείτε. Η Πεντέλη είναι ένα βουνό υπό … διεκδίκηση! Συνολικά δρουν 24 οικοδομικοί συνεταιρισμοί που διεκδικούν χιλιάδες στρέμματα καμμένων εκτάσεων.

Ένα στρέμμα στην Α΄οικιστική ζώνη της Πεντέλης έχει αντικειμενική αξία 867.000 ευρώ/στρέμμα! Είναι ενδεικτική η περίπτωση εταιρείας που «έβγαλε στο σφυρί» 641 στρέμματα που κάηκαν στις πυρκαγιές του ’95 και του ’98, με εξυπηρέτηση της τότε κυβέρνησης. Μεγαλοϊδιοκτήτης, απέκτησε 25.000 στρέμματα δάσους με βάση τα χοτζέτια του σουλτάνου! Ο Κ.Σημίτης, όταν το 1998 είχαν καεί 90.000 στρέμματα στην Πεντέλη, δήλωνε: «Κάθε σπιθαμή γης θα αναδασωθεί». Όμως η Περιφέρεια (ΦΕΚ 7, 18 -1-1999, ΑΠΟΦΑΣΗ 5147) κήρυξε αναδασωτέα μόνο 25.000 στρέμματα. Αλλά και από αυτά εξαιρέθηκαν και αποχαρακτηρίστηκαν 7.000 στρέμματα.

Και τελικά έμειναν μόνο 17.000 για αναδάσωση. Η Μονή Πεντέλης διατείνεται ότι της ανήκει το Γεροτσακούλι, μιλάμε για μια έκταση από την κορυφή του βουνού που εκτείνεται από το Μαρούσι και την Κηφισιά έως τη Νέα Μάκρη!! Η Εκκλησία της Ελλάδος με το ν/σ «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΦΙΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» (οι γνωστές ιερές μπίζνες της Εκκλησίας) χαρακτηρίζεται «Στρατηγικός Επενδυτής» για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 300 MW σε μια έκταση 3.500 στρεμμάτων, ίση δηλαδή με την έκταση της Νέας Πεντέλης, σε αναδασωτέα έκταση του Πεντελικού όρους! Τέτοια Εκκλησία δεν την θέλουμε εμείς, όταν κάνει μπίζνες με τους ολιγάρχες. Εμείς θέλουμε ιεράρχες και ποιμένες! Αλλά εδώ υπάρχει συνέχεια στην πολιτική εξουσία της ΝΔ, στους ιερείς και στους ολιγάρχες.

Θα σας υπενθυμίσω τις προτάσεις που κάναμε από τις 23 Αυγούστου 2021. Τις είχα καταθέσει προσωπικά εγώ στον πρωθυπουργό.

-ΠΡΩΤΟΝ: Υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα που σαπίζουν σε αποθήκες από το 2013 στα Ριζώματα Ημαθίας και στην Θεσσαλονίκη. Ιδιώτες πλήρωσαν για να τα αποκτήσουμε και ακόμα περιμένουν τα οχήματα να χρησιμοποιηθούν. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει.

-ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Υπάρχουν πυροσβεστικά ελικόπτερα, Ουκρανικά και Ιταλικά, που μπορούν να επιχειρήσουν στην διάρκεια της νύχτας. Χθες τα ελικόπτερα που έχουμε αποχώρησαν τη νύχτα γιατί δεν μπορούσαν να πετάξουν. Σας δώσαμε τα μοντέλα, είπαμε ποια είναι αυτά τα ελικόπτερα, δεν κάνατε τίποτα!

-ΤΡΙΤΟΝ: Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ιλιούσιν. Μεταφέρουν 44 τόνους νερού. Αλλά, ξέχασα, έχετε επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία! Αυτή είναι η ΝΔ. Μια ζωή υπηρέτης των Αμερικανικών και όχι των εθνικών συμφερόντων.

-ΤΕΤΑΡΤΟΝ: οι Ισραηλινοί που είχαν έρθει πέρυσι στην χώρα μας για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών είχαν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό. Είχαν DRONES. Οι δικοί μας πυροσβέστες είχαν κουβάδες για να σβήσουν τη φωτιά. Έβλεπα χθες και πυροσβέστες και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να ρίχνουν νερό με τους κουβάδες.

-ΠΕΜΠΤΟΝ: Προτείναμε να ακολουθήσετε το παράδειγμα της Γαλλίας, που διαθέτει 2 ταξιαρχίες μηχανικού του γαλλικού στρατού. Η μία εδρεύει στο Παρίσι και η άλλη στη Λυών. Θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε το δικό τους παράδειγμα.

-ΕΚΤΟΝ: Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν διαθέτουν σύστημα αποφυγής ανάγλυφου του εδάφους και υπολογιστή βολής. Αυτά τα υποκαθιστά ο ήρωας πιλότος των χιλίων ευρώ! Και εδώ θα ήθελα να καλέσω τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και ίκαρους να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση που τους κορόϊδεψε και τους κοροϊδεύει ακόμα.

-ΕΒΔΟΜΟΝ: Δεν αξιοποιείτε τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα έδωσα εγώ στον πρωθυπουργό. Μέσω αυτών των προγραμμάτων απέκτησαν σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ισπανία, η Πορτογαλλία. Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που έχουν έρθει εδώ χρησιμοποιούν οχήματα πυροσβεστικά που αγοράστηκαν με ευρωπαϊκά προγράμματα. Αλλά και πάλι ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα! Και ξέρετε γιατί δεν έκανε; Γιατί στόχος είναι να γεμίσουν τα καμένα με ανεμογεννήτριες. Αυτή είναι η πραγματικότητα!

Καλώ την ύστατη στιγμή όλο το πολιτικό σύστημα, να βρείτε εμπειρογνώμονες και να καταθέστε προτάσεις εφαρμόσιμες, για να μην έχουμε τα ίδια γεγονότα. Στο τέλος στην Αθήνα θα έχουμε από τον δορυφόρο εικόνες με την Ακρόπολη σε μαύρο φόντο! Αν θέλετε να κάψετε την Ελλάδα με την αντικατάσταση του πληθυσμού, αν θέλετε να την διαλύσετε γιατί δεν αγοράσατε μέσα πυρόσβεσης, αν θέλετε να ρημάξετε τον τόπο, η Ελληνική Λύση δεν θα σας αφήσει.

Περιμένω να μου πείτε: Πόσες παράνομες ΜΚΟ κλείσατε; Θέλω χαρτιά των ελέγχων που διενεργήθηκαν. Κάντε αυτά που σας είπε. Δείτε τους Έλληνες συνταξιούχους, του Βορειοηπειρώτες, τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Δώστε τους τα ίδια χρήματα που δίνετε στους παράνομους μετανάστες και φορολογήστε τους με τον ίδιο τρόπο. Αποδείξτε μας ότι δεν είστε ρατσιστές με τους Έλληνες. Εμείς λέμε πρώτα η Ελλάδα. Πρώτα οι Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΑναβολή εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα
Επόμενο άρθροΕργασίες αποκατάστασης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας