Μια όμορφη καλοκαιριάτικη καλημέρα να έχετε αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι. Μιας που βρίσκομαι πρωί πρωί στην κουζίνα μου με διάθεση και κέφι, είπα να φτιάξω κάτι νόστιμο και λαχταριστό. Τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς τους μεγάλους. Ένα τόσο χορταστικό αλλά κυρίως νόστιμο σνακ, σε μικρό ατομικό μέγεθος που τρώγεται μέρα νύχτα, καλοκαίρι ή χειμώνα.
Άντε, να το πάρει το ποτάμι.. Θα σας το πω για να το φτιάξουμε παρέα:
Πιτσάκια ατομικά, σκέτος πειρασμός!
Πιτσάκια ατομικά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml γάλα
150 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1, 5 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση:
Κέτσαπ για τα πιτσάκια
200 γρ. σαλάμι ή διάφορα αλλαντικά
Λίγες ροδέλες ελιές, καθαρισμένες
Τρίμματα από διάφορα κασέρια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Θέλουμε να μας βγει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το ζυμαράκι μας.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μπάλες.
Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε άλλη μισή ώρα.
Μόλις φουσκώσουν πάλι, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε τη γέμιση που εμείς θέλουμε.
Ψήνουμε περίπου στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 με 25 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!