Γευστική «αμαρτία» ή καλύτερα γευστική αδυναμία. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Πρωταγωνιστεί στις συμποσιακές καταστάσεις …που στήνονται «στην στιγμή».
Ας μην ξεχνάμε ότι λέγεται σαλάτα του σεφ, γιατί έβαζε ότι υπήρχε στο ψυγείο, μπορούσε να δημιουργήσει την δική του εκδοχή…Όταν η σαλάτα είναι σπιτική, από χεράκια μας έχει άλλη γλύκα… και είναι πανεύκολη.
Μπορεί να αποτελέσει και ένα πλήρες γεύμα … καλοκαιρινό.
Αν θέλουμε να κάνουμε “μοντερνιά” μπορούμε να βάλουμε την σαλάτα μας σε κρυστάλλινο ποτήρι. Εμείς σας δίνουμε και τις δύο εκδοχές.
Δροσερή σαλάτα του σεφ
Από τον Βασίλη Στυλιανίδη executive chef στην Αυστρία
Υλικά για 4 άτομα
1 μαρούλι
2 ντομάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε κύβους
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
200 γρ. ζαμπόν καπνιστό κομμένο μπαστουνάκια
200 γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε κύβους
8 αυγά βρασμένα κομμένα στα τέσσερα
400 γρ. μαγιονέζα
225 γρ. ζάχαρη
170 ml. μηλόξυδο
150 γρ. κέτσαπ
170 ml. ηλιέλαιο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένα πιπέρια
1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαίων
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
1/3 κ.σ. ταμπάσκο
Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα σαλατικά μας και περνάμε μετά το πλύσιμο τα φύλλα του μαρουλιού από ξύδι και τα ξεπλένουμε.
Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι μας και βάζουμε σε σαλατιέρα ή ατομικά μπολάκια όλα τα υλικά σε στρώσεις
Ανάμεσα στα σαλατικά ρίχνουμε το ζαμπόν, το τυρί και κάποια κομμάτια αυγού, γιατί κρατάμε τα υπόλοιπα για ντεκόρ.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε ελαφρά για δευτερόλεπτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με την απίθανη σάλτσα σεφ περιχύνουμε την σαλάτα μας και διακοσμούμε με αυγό και ότι άλλο φανταστούμε…
Μικρά μυστικά
Η σάλτσα γίνεται πιο γευστική αν την ετοιμάσουμε 1 ώρα νωρίτερα και την βάλουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
Ενώ τα λαχανικά τρώγονται μόλις κοπούν για να διατηρήσουν τις βιταμίνες και την φρεσκάδα τους.