Ψωμί μαργαρίτα – Τραγανό έξω, αφράτο μέσα και πεντανόστιμο!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα σε όλους σας αγαπημένοι μου. Σήμερα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μαζί σπιτικό ψωμάκι, την αγαπημένη μου μαργαρίτα. Δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψω, πόσο υπέροχα και αφράτα γίνονται.

Ένα ψωμί πεντανόστιμο, υπέροχο, που αγαπάμε όλοι μας και που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα γεύματα μας, είτε σαν σνακ, είτε ακόμα και σαν burger.

Πάμε λοιπόν..

Ψωμί μαργαρίτα 2

Ψωμί Μαργαρίτα

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. γάλα χλιαρό

200 ml νερό χλιαρό

2 φακελάκια ξερή μαγιά

5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

Και λίγο λάδι στα χέρια

Ψωμί μαργαρίτα 5

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη πρώτα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Στη μέση κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε την ξερή μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα μαζί με το χλιαρό νερό.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ή το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για κανένα δίωρο, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όσο πιο πολύ κάθεται το ζυμαράκι μας και ξεκουράζεται, τόσο το καλύτερο.

Ψωμί μαργαρίτα 4

Αφού ετοιμαστεί το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε 14 ίσες μπάλες, περίπου των 110 γρ. η κάθε μία.

Σε δύο μικρά ταψάκια κάνουμε 7 μπάλες και δίνουμε το σχήμα της μαργαρίτας.

Αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να ξεκουραστούν και να ξαναφουσκώσουν.

Ψωμί μαργαρίτα 3

Αλείφουμε με 1 αυγό και λίγο νεράκι με ζάχαρη και από επάνω βάζουμε λίγο σουσάμι.

Ψωμί μαργαρίτα 1

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της M. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024