Κεφτεδάκια αφράτα – Ασυναγώνιστος μεζές!

Κεφτεδάκια
Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Και ποιος δε θα ήθελε να φάει αφράτα αφράτα κεφτεδάκια, νόστιμα και πολύ λαχταριστά. Ένα λατρεμένο φαγητό μικρών και μεγάλων, που δεν μπορείς να αντισταθεί τρώγοντας ένα μόνο.

Ό,τι πρέπει και για μεζεδάκι έξω στο μπαλκόνι μας, με ωραία παρέα και ένα ποτήρι ουζάκι ή παγωμένη μπυρίτσα.

Κεφτεδάκια αφράτα 1

Κεφτεδάκια αφράτα

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για τα κεφτεδάκια μας:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 μουσκεμένες φέτες ψωμί

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 κ.σ. ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Κόκκινο πιπέρι

1 κύβο βοδινό τριμμένο

Μπόλικο κύμινο

Ρίγανη

Κουρκουμά ή κάρυ

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιολάδο

Κεφτεδάκια αφράτα 2

Εκτέλεση της συνταγής:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τελείως.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που εμείς θέλουμε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Για καλύτερο αποτέλεσμα τα γυρίζουμε πολλές φορές, έτσι δεν καίγονται και ψήνονται εκπληκτικά.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Καλή σας επιτυχία και φυσικά καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΗ Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Διακοπή νερού σήμερα στην Τ.Κ Ξεχασμένης και στο Συνοικισμό Ραψομανίκης
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021