Ένα από τα όμορφα της ζωής στο χωριό είναι ο προσωπικός μου κήπος, ο δικός μου μπαξές. Φροντίζω να τον περιποιούμαι και να τον τροφοδοτώ συνέχεια με κάθε είδους -ανάλογα την εποχή- κηπευτικά.
Προϊόντα αγνά, ολόφρεσκα και υγιεινά που ανταμείβουν και με το παραπάνω τους κόπους μου όταν ωριμάσουν και μπουν στην κουζίνα. Ένας ξεχωριστός και πολύ αγαπημένος μου καρπός είναι η κίτρινη κολοκύθα (στην φωτο από την παραγωγή μας). Με αυτή τη βάση λοιπόν και αρκετή όρεξη για δημιουργία, θα σας φτιάξω γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας.
Η συνταγή όλη δική σας:
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με φύλλο κρούστας
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1200 γρ. κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη. Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για μια ώρα να βγάλει τα υγρά του.
Στύβουμε και προσθέτουμε:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια σπασμένα
Κανέλα
Γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κολοκύθια.
Τα τρίβουμε στον ρεντέ.
Στο ταψί στρώνουμε φύλλα κρούστας, τα οποία αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Κάθε 4 φύλλα βάζουμε γέμιση και στο τέλος τα γυρίζουμε μέσα, προσθέτοντας το τελευταίο φύλο και αλείφουμε με το βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις και στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα..
Καλή σας όρεξη φίλοι μου!