ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι πέντε υπουργοί και υφυπουργοί – όλοι με θρησκευτικό όρκο. Η ορκωμοσία των κ.κ. Σκέρτσου, Οικονόμου, Τριαντόπουλου, Λιβάνιου και Στύλιου έγινε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε».

Ακολούθησαν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πέντε υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ παρευρέθησαν και λιγοστοί συγγενείς τους. Είναι εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι ανασχηματισμός, καθώς δεν μπαίνει κάποιο νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση, λένε κυβερνητικές πηγές για τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Η εμπειρία των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, φωτιές κλπ) υπέδειξαν το μετασχηματισμό του μηχανισμού στο Μαξίμου, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν αυτές οι κρίσεις.

ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΡΤ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Διασώσεις από τις πλημμυρισμένες περιοχές στην Τουρκία
Επόμενο άρθροΣπήλιος Λιβανός : Αποχαιρετώ έναν καλό συνεργάτη που θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και από τη νέα του θέση. Υποδέχομαι έναν φίλο, με γνώση του αγροτικού τομέα και μεράκι για δουλειά