![Kοτόπουλο με λάχανο τουρσί Kοτόπουλο με λάχανο τουρσί](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2021/08/Kοτόπουλο-με-λάχανο-τουρσί.jpg)
![Σίσσυ Νίκα](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2017/09/Σίσσυ-Νίκα.jpg)
Παραδοσιακό θρακιώτικο φαγητό γιορτινό και πολύ νόστιμο. Το σίγουρο είναι ότι θα το βρείτε πάντα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των θρακιωτών.
Πάντως στο σπίτι των Μπέγγα η θρακιώτικη κουζίνα δοξάζεται…
![Kοτόπουλο με λάχανο τουρσί Η Παρασκευή Μπέγγα ο Φωτης Μπέγγας η Παρθένα Μισαηλίδου και η Σίσσυ Νίκα](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2021/08/Kοτόπουλο-με-λάχανο-τουρσί-Η-Παρασκευή-Μπέγγα-ο-Φωτης-Μπέγγας-η-Παρθένα-Μισαηλίδου-και-η-Σίσσυ-Νίκα.jpg)
Η Παρασκευή είναι σύζυγος του γνωστού αλλαντοποιού της Δράμας Φώτη Μπέγγα «Βόρειος Ελλάς» που παράγει προϊόντα θαυμαστά. Ο Φώτης Μπέγγας είναι και Πρόεδρος των Θρακιωτών Δράμας.
Κοτόπουλο με λάχανο τουρσί
Από την Παρασκευή Μπέγγα, Δράμα
Υλικά
1 λάχανο φρέσκο μέτριο
4 μπούτια κοτόπουλου
3 λεμόνια
2 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
![Kοτόπουλο με λάχανο τουρσί Παρασκευή Μπέγγα](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2021/08/Kοτόπουλο-με-λάχανο-τουρσί-Παρασκευή-Μπέγγα.jpg)
Κόβουμε το λάχανο ψιλό, όπως ακριβώς στη σαλάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το λάχανο. Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να «μαραθεί» σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 2 ώρες περίπου.
«Σβήνουμε» με το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό ζεστό και λίγο κόκκινο πιπέρι.
Βράζουμε για 1 ½ ώρα σε σιγανή φωτιά.
Σβήνουμε και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» το φαγητό και σερβίρουμε σε πιατέλα.