Μακαρόνια Καρουζέλ – Γεύση και εμφάνιση σε άψογη αρμονία!

Μακαρόνια Καρουζέλ
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Ένα φαγητό που μπορούμε να κάνουμε σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι ή σε μία γιορτινή μέρα.

Ένα φαγητό γνωστό σε όλους μας, λίγο διαφορετικό όμως ως προς την εμφάνιση. Μακαρόνια με ζυμωμένο κιμά και διάφορα κασέρια.

Το έχω ονομάσει Μακαρόνια Καρουζέλ

Μακαρόνια Καρουζέλ 1

Μακαρόνια Καρουζέλ

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. κοφτά μακαρόνια

300 γρ. κασέρι τριμμένο

700γρ. κιμά μοσχαρίσιο

 Υλικά για τον κιμά:

Λίγο ελαιόλαδο

700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

2 ξερά κρεμμύδια

3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουσκεμένο)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 αυγό

2 κ.σ. ξύδι

μαϊντανό

διάφορα μπαχαρικά

αλάτι

πιπέρι

γλυκό κόκκινο πιπέρι

μοσχοκάρυδο

λίγη ρίγανη

μπόλικο κύμινο και

λίγη κανέλα

Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ, με τη σειρά που είναι γραμμένα και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Μακαρόνια Καρουζέλ 7

Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 φρέσκια ντομάτα

αλάτι

πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

Κάνουμε τη σάλτσα μας σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να δέσει.

Παράλληλα βράζουμε τα κοφτά μακαρόνια για 5 λεπτά μόνο.

Επίσης θα χρειαστούμε ένα τσέρκι για να συναρμολογήσουμε το φαγητό μας.

Μακαρόνια Καρουζέλ 3

Βάζουμε στη βάση και γύρω από το τσέρκι τον ζυμωμένο κιμά.

Μακαρόνια Καρουζέλ 6 Μακαρόνια Καρουζέλ 5 Μακαρόνια Καρουζέλ 4

Στο κέντρο προσθέτουμε τα μισά βρασμένα μακαρόνια, τη μισή σάλτσα, τα μισά τρίμματα κασέρι.

Μακαρόνια Καρουζέλ 2

Ξανά τα υπόλοιπα μακαρόνια την υπόλοιπη σάλτσα και από επάνω τα υπόλοιπα τρίμματα κασέρι.

Μακαρόνια Καρουζέλ 8

Βάζουμε από πάνω λίγα κομμάτια βούτυρο, σκεπάζουμε στο κέντρο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Μακαρόνια Καρουζέλ 1

 Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 14-07-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 14 Ιουλίου 2021