Μια γρήγορη, εύκολη και πολλή νόστιμη πρόταση σας παρουσιάζω απόψε. Είναι μια πίτα διαφορετική από όλες τις άλλες, αφού δεν περιέχει φύλλο.
Δοκιμάστε την και θα δείτε πόσο αξίζει.
Η συνταγή για εσάς:
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
3 αβγά
120 γρ. γάλα
2 κ.σ. γιαούρτι
120 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
300 γρ. φέτα
100 γρ. κεφαλοτύρι
100 γρ. γκούντα
400 γρ. σπανάκι
2 κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια αν έχετε καλύτερα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Με σειρά: αβγά, γάλα, ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλεύρι, μπέικιν και χλιαρό νερό για να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το υλικό του τηγανιού, αλάτι και πιπέρι. Σε φόρμες με λαδόκολλα ρίχνουμε το υλικό (φώτο)
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε πρώτα πάνω κάτω 40 λεπτά περίπου και έπειτα μόνο κάτω για άλλα 20 λεπτά.
Εδώ για γεύση και άρωμα αλείφουμε πάνω ελαιόλαδο με σκόρδο.
Αφήνουμε στον φούρνο να τραβήξει τουλάχιστον μισή ώρα.
Τρώγεται για πρωινό ή και απογευματινό κολατσιό.
Μπορούμε να το συνοδέψουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι σπιτικό.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος με πολύ μεράκι!