Σαγανάκι γραβιέρα αλλιώς … – Aπό τον περίφημο τυροκόμο Γιώργο Συριανό, Mykonos Farmers

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το σαγανάκι τυριού κατέχει σημαντική θέση στην παλέτα των ελληνικών μεζέδων, που συνοδεύουν το ούζο ή δροσερό κρασί.

Εκτός από τη γραβιέρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κεφαλογραβιέρα. Αν δεν μας αρέσει το μέλι μπορούμε να πασπαλίσουμε το σαγανάκι με ρίγανη, θρούμπι, πάπρικα γλυκιά καπνιστή αλλά και χυμό λεμονιού.

Σαγανάκι γραβιέρα αλλιώς 1

Σαγανάκι γραβιέρα αλλιώς …

Aπό τον περίφημο τυροκόμο Γιώργο Συριανό, Mykonos Farmers 

Υλικά

200 γρ. γραβιέρα

50 γρ. αλεύρι

1 φλιτζάνι νερό

Για το πασπάλισμα

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

2 κ.σ. σουσάμι

2 φράουλες

Κορυφούλες αντράκλας

Σαγανάκι γραβιέρα αλλιώς 2

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό και βουτάμε το τυρί να βραχεί ελάχιστα και το τινάζουμε.

Σε μεγάλο πιάτο έχουμε βάλει το αλεύρι και αλευρώνουμε το τυρί καλά και από τις δύο επιφάνειες και τινάζουμε ελαφρά.

Σε τηγάνι έχουμε ζεστάνει πολύ το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το τυρί προσέχοντας μην αρπάξει από την μια μεριά.

Το γυρίζουμε με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Το σερβίρουμε σε πιάτο και το πασπαλίζουμε όπως είναι ζεστό με το σουσάμι και ρίχνουμε και μέλι δημιουργώντας σχήματα και στο πιάτο.

Κόβουμε τις φράουλες και φινίρουμε το πιάτο και με την αντράκλα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 21 Μαΐου 2024