Μια απολαυστική δημιουργία που θα σας συναρπάσε!
Κρέμα Κρητικού Αβοκάντο
Από την chef Κωνσταντίνα Χιώτη, του Ξυλόσκαλου Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
Η συνταγή δική σας.
Υλικά
2 μέτρια ώριμα αβοκάντο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κομμάτια χωρίς την πράσινη φύτρα.
χυμό από δύο φρέσκα λεμόνια
Ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
10-15 σπόρους ροδιού
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και βγάζουμε το κουκούτσι που έχει στην μέση.
Κρατάμε το μισό φρούτο και το ψιλοκόβουμε σε φέτες για να διακοσμήσουμε αργότερα το πιάτο μας.
Κόβουμε σε τρία ή τέσσερα κομμάτια το αβοκάντο και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι κα το πιπέρι.
Τα κτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα.
Φινίρισμα
Σε ένα πιάτο βάζουμε την κρέμα αβοκάντο και διακοσμούμε με δύο φέτες λεμονιού, ψιλοκομμένο αβοκάντο και το ρόδι μας.
Τα κρητικά παξιμαδάκια δένουν υπέροχα ή ψωμάκι φρυγανισμένο.
Cretan Avocado Cream
From the chef Konstantina Chiotis of Xyloskalo, Samaria Gorge Crete
Ingredients
2 medium ripe avocado
3 cloves of garlic cut into pieces without the green sprouts.
Juice of two fresh lemons
Zest of half a lemon without wax
2 tablespoons olive oil
Sea salt
Freshly ground pepper
10-15 pomegranate seeds
How to prepare
Peel the avocado and remove the seed in its middle.
We keep half of the fruit and chop into slices to later decorate our plates.
Cut the avocado into three or four pieces and place in a blender.
Add the garlic, lemon juice, olive oil, salt and pepper.
Whisk together until they become a fine cream.
For finishing
On a plate put the avocado cream and decorate with two slices of lemon, our chopped avocado and pomegranate.
Cretan rusks or toasted bread, tie wonderfully with it.