Αριστερά ασχημονούσα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είδα προχθές τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στον «Ερυθρό Σταυρό» κι υπέθεσα, όπως οι περισσότεροι, ότι σπεύδει εκεί για να απολογηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του, για την ζοφερή κατάσταση που ζει η χώρα (ειδικά η Αττική) εξ αιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού. Πολύ περισσότερο αφού είχε αναλάβει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι από τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μα δεν έγινε αυτό. Αντίθετα, την ημέρα που η κυβέρνηση έδινε τα χαρτιά επιστράτευσης στους ιδιώτες γιατρούς, επιχείρησε να δυναμιτίσει την κατάσταση μιλώντας ως ουραγός του ΚΚΕ, ζητώντας  «επίταξη» ιδιωτικών κλινικών! Μα δεν είπε ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό, αφού ως γνωστόν η επίταξη δεν γίνεται χωρίς κόστος, αλλά πληρώνεται.

Δεν το ξέρει αυτό ο Αλέξης Τσίπρας; Προφανώς το ξέρει αλλά το λέει επειδή ακούγεται … κομμουνιστικό ή έστω Αριστερό!  Κάπου, δεν θυμάμαι πού, διάβασα ότι έξεστι Τσίπρα ασχημονείν. Πόσο στοχευμένη φράση.

Άλλωστε αυτό κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συστηματικά.

Πήγε, επί παραδείγματι στον πρωθυπουργό και του ζήτησε εκβιαστικά να τοποθετήσει υπουργό Υγείας προσκείμενη στο κόμμα του. Μετά ξαναπήγε και του ζήτησε να σταματήσει να κυβερνά για να μη κατεβάζει κόσμο στον δρόμο. Κι ύστερα να εκλέγεται αρχηγός της Αστυνομίας από επιτροπή των κομμάτων!!! Κι αφού ζήτησε αυτά, απαίτησε από την κυβέρνηση να ζητήσει μορατόριουμ», για να μην υπάρχει κοινωνική αναταραχή.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ενεργά σε 633 διαδηλώσεις μέσα σε διάστημα δυο μηνών! Όλες ή σχεδόν όλες είχαν αντικείμενο τον Κουφοντίνα, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την… βία της αστυνομίας από τη… χούντα του Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, το υγειονομικό σοκ της Ελλάδας συνεχίζεται ενώ το κλίμα στα social media γύρισε μπούμερανγκ στην Κουμουνδούρου αφού όλο και περισσότερος κόσμος απαντά σε όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την ειρωνική προτροπή… «κάντε καμιά πορεία ακόμη»…

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε δέκα ανθρώπους. Κι εισπράττει οργή (όρα δημοσκοπήσεις) επειδή καλύπτει το πεζοδρόμιο της ανομίας και της κάθε είδους παραβατικότητας. Κι επειδή όσα ζητά υπερβαίνουν κάθε όριο λογικής και πολιτικού ρεαλισμού.

Όμως, συνολικά  η Αριστερά ασχημονεί. Αδιαφορεί για την πανδημία κι οι ασύδοτοι συνδικαλιστές που ελέγχονται από αυτή, οργανώνουν πεζοδρόμια σε όλη τη χώρα και δημιουργούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.  Συνολικά η Αριστερά περιφρονεί την Υγεία του λαού, τις αντοχές των νοσοκομείων, των γιατρών ή του νοσηλευτικού προσωπικού.  Φωνάζουν όλοι μαζί για… προσλήψεις, επιτάξεις, νέες ΜΕΘ. Κι σιωπούν όταν τίθεται το αντεπιχείρημα ότι υπάρχουν πια υπερδιπλάσιες ΜΕΘ απ’ ότι παρέλαβε τούτη η κυβέρνηση.

Όλοι μαζί ζούνε σε έναν άλλο κόσμο που δεν υπάρχει!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021
Επόμενο άρθροΙσραήλ – εκλογές: Ο Νετανιάχου μιλά για “τεράστια νίκη της δεξιάς”
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.