Πίτα Ήλιος – Η πιο απολαυστική στριφτόπιτα!

Στριφτόπιτα
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Καλή σας ημέρα φίλοι μου.

Για σήμερα σας έχω μία εκπληκτική στριφτή πίτα που τρως και δε θέλεις να τελειώσει! Είναι διπλής όψης και γέμισης, μισή ζαμπονοτυρόπιτα και η άλλη μισή τυρόπιτα.

Η συνταγή για εσάς:

Πίτα Ήλιος 1

Πίτα «Ήλιος»

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

300 γρ. χλιαρό γάλα

2 αυγά

50 γρ. ηλιέλαιο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανάλογα με τη σύνθεση του άλευρου.

Έξτρα:

30 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα μας

Για τη μισή γέμιση:

200 γρ. γαλοπούλα

200 γρ. τρίμματα από κασέρια

Για την υπόλοιπη γέμιση:

200 γρ. τυρί φέτα

1 αυγό

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω, μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Μετά χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε τέσσερα κομμάτια και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε φύλλο, όχι λεπτό και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Πίτα Ήλιος 2

Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα από πάνω. Παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι, το ανοίγουμε και το βάζουμε από πάνω στο πρώτο. Όπως το πρώτο κάνουμε το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο.

Πίτα Ήλιος 3

Όταν έχουμε στρώσει και τα τέσσερα φύλλα, τα ανοίγουμε με τη παλάμη και τα πατάμε ελαφρά.

Πίτα Ήλιος 4

Μετά βάζουμε ένα ποτήρι στο κέντρο, το πατάμε και κόβουμε σε οκτώ κομμάτια.  Έπειτα κάθε κομμάτι το στρίβουμε και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.

Με προσοχή το μεσαίο κομμάτι να μην κοπεί!

 Έπειτα το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Πίτα Ήλιος 5.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 23-03-2021
Επόμενο άρθροΜπουρεκάκια πατάτας και λαχανικών – Φτιάξτε τα με όποιο τρόπο σας αρέσει!