Λαχταριστά Ατσμά – Διαλέξτε τη γεύση που σας αρέσει!

Ατσμά
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Σήμερα σας έχω τα εκπληκτικά και γνωστά σε όλους μας, Ατσμά!

Σκέτος αφρός, μοναδική απόλαυση για το πρωινό μας καφεδάκι και όχι μόνο.

Φτιάχνουμε λοιπόν τυροπιτάκια, κιμαδοπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοκασεροπιτάκια και γλυκά κρουασανάκια με πραλίνα!

Η συνταγή για εσάς:

Λαχταριστά Ατσμά 6

Λαχταριστά Ατσμά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

 Υλικά:

600 γρ. χλιαρό γάλα

300 ml ηλιέλαιο

3 κ.σ. ζάχαρη

1,5 κ.σ. αλάτι

50 γρ. φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά

2 αυγά (τα ασπράδια μέσα στη ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη  από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ) εγώ έβαλα γάλα

1,200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Λαχταριστά Ατσμά 4

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Θέλουμε να μας βγει μία μαλακή ζύμη.

Λαχταριστά Ατσμά 5

Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι μας αρέσει.

Λαχταριστά Ατσμά 9

 

 

Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.

Λαχταριστά Ατσμά 8 1

 

Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος (εγώ έβαλα γάλα).

 

Ψήνουμε περίπου στους 180-190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.

Λαχταριστά Ατσμά 7

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 08-03-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021