Ομιλία του Κυρ. Βελόπουλου στην συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, στην συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές»

Ξεκινώντας θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου στους κατοίκους της Θεσσαλίας και εύχομαι οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τα αντανακλαστικά της να είναι στη σωστή κατεύθυνση, και να μην γίνει και εδώ ό,τι έγινε με την Σάμο, που οι κάτοικοί της ακόμα περιμένουν να τους δώσετε τα ψίχουλα που τους υποσχεθήκατε. Οι άνθρωποι αυτοί πήραν τα 600 ευρώ έκαστος που τους δώσατε και ακόμα περιμένουν να δουν πώς θα ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους. 

Το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα δεν είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αλλά το ποιος θα ελέγξει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που ευθύνονται για τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει εδώ και χρόνια. Εάν ήμουν εγώ στη θέση σας θα ξεκινούσα έλεγχο όλων των υπαλλήλων των πολεοδομιών από το 1974 έως σήμερα. Και μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε ότι έχουν γίνει λάθη στις βελτιώσεις κτηρίων. Έχει οικοδομηθεί ένα ολόκληρο κράτος πάνω στην διαφθορά.  Το πρόβλημα δεν είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί αλλά τα στελέχη κάτω από αυτούς, που δεν εργάζονται. Έχουμε θέμα δυστυχώς. Γιατί τα στελέχη αυτά είναι κομματικά τοποθετημένα και έχω άπειρες καταγγελίες για τις συμβάσεις που έχετε συνάψει επί παραδείγματι για τις εθνικές οδούς, ειδικά για την Πελοπόννησο και τον δρόμο προς την Αιτωλοακαρνανία, όπου έχουν αλλαχθεί οι διαγωνισμοί και έχουν γίνει φωτογραφικοί. Δεν περιμένω βεβαίως να τιμωρηθεί κάποιος. Και ας μην αναφερθώ στην Γαλλία και τον Σαρκοζί και άλλους υπουργούς που φυλακίζονται.

Διαβάζω  το άρθρο που αναφέρεται στα κριτήρια ανάθεσης των συμβάσεων. Και λέει ότι για να πάρει κάποιος ένα έργο θα ληφθούν υπ’ όψιν κοινωνικά κριτήρια. Δηλαδή θα πρέπει να ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, στις οποίες ανήκουν και οι λαθρομετανάστες και οι ΛΟΑΤΚΙ. Και αυτό είναι λάθος. Κάποια πράγματα τα κάνετε λάθος. Λέτε ότι στις συμβάσεις του στρατού οι οποίες είναι από 30 εκατ. και πάνω θα συναποφασίζει το ΚΥΣΕΑ. Δηλαδή στις συμβάσεις που είναι κάτω των 30 εκατ. δεν έχει άποψη το ΚΥΣΕΑ; Το νομοσχέδιο αυτό είναι διάτρητο από παντού. 

Θα σας πω όμως κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα. Υπάρχει μία εταιρεία  η TELEPERFORMANCE, που είναι μία από τις πρώτες εισπρακτικές που δημιουργήθηκαν και έχει πολύ καλές σχέσεις με τα υπόγεια της Πειραιώς και η οποία διαχειρίζεται τις αναρτήσεις στο FACEBOOK και εμποδίζει αναρτήσεις. Αυτή η εταιρεία είχε αναλάβει την διαχείριση των αναρτήσεων στο FACEBOOK λίγο πριν τις εκλογές του 2019. Η ομάδα της απαρτίζεται από διάφορα άτομα, μεταξύ αυτών και πρώην υπαξιωματικοί του στρατού που λειτουργούν ως Fact Checkers, δηλαδή ελεγκτές, και παρουσίαζαν ως Fake News το περιεχόμενο αντιπολιτευτικών μέσων για να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό τους από το FACEBOOK. Δηλαδή ελέγχουν τι ανεβάζουμε και δεν είναι καν δημοσιογράφοι! πώς είναι δυνατόν αυτό να λέγεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Μάλιστα στο ξεκίνημα της πανδημίας αυτή η εταιρεία ανέλαβε εν κρυπτώ να λειτουργεί ως τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για την ενημέρωση του κοινού και μάλιστα υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες για πλημμελή ενημέρωση. Σας λέω ότι εάν ο λαός μας δώσει μία τετραετία να κυβερνήσουμε όλους αυτούς θα τους κλείσουμε. Δεν είναι δυνατόν να ελέγχεις τι θα πει ο βουλευτής. Εκτός να ξεπερνά τα όρια. Και ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τους τροχονόμους; Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι;

Επίσης, θέλω να πω ότι στην Θεσσαλία, την ώρα που γινόταν ο σεισμός εισπρακτικές εταιρείες έπαιρναν τηλέφωνο και ενοχλούσαν τους ανθρώπους για τα δανεικά. Μα πού ζούμε;

Ο Γκαίτε είχε πει ότι ό έξυπνος αλλάζει γνώμη, ο ηλίθος ποτέ!

Κάντε λάθη με το lockdown. Κάνετε έγκλημα. Έχετε κλείσει τις ψυχές μας. Χθες ανακοινώσατε το έξυπνο lockdown. Εγώ ξέρω από τα τηλεμάρκετινγκ την έξυπνη σκούπα, την έξυπνη σίτα. Φαίνεται ότι κινείστε και εσείς στην λογική του τηλεμάρκετινγκ. Εκείνο που δεν μας διευκρινίσατε με την απόσταση των 2 χιλιομέτρων που επιβάλατε αν αυτά τα 2 χλμ θα είναι σε ευθεία ή σε τεθλασμένη γραμμή. Στον κωδικό 4 δίνετε το δικαίωμα στην αστυνομία να παραβιάζει το άσυλο του σπιτιού των πολιτών! Είναι δυνατόν να το κάνετε αυτό; Θα μπει η αστυνομία στα σπίτια των πολιτών; Βάζετε υποχρεωτικό αριθμό 9 ανθρώπων παρόντων σε κηδεία. 9 μαζί με το νεκρό! Έχετε τρελλαθεί; Πώς θα γίνετε πειστικοί; Θέλετε να κλείσετε τον κόσμο στα σπίτια του και όταν γίνονται συγκεντρώσεις δεν κάνετε συλλήψεις. Κλείνετε όλους τους Έλληνες μέσα και βάζετε πρόστιμο στον ιερωμένο. Οι αστυνομικοί έχουν γίνει παιδονόμοι των πολιτών και δεν εντάσσεται το επάγγελμά τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Που πρέπει να ενταχθεί. 

Έχω ρωτήσει πάνω από 17 φορές πόσο είναι το κόστος του lockdown κάθε μήνα. Άλλος βουλευτής λέει ότι είναι 2,5% του ΑΕΠ, άλλος ότι είναι 3,5% άλλος ότι είναι 6% του ΑΕΠ. Εμείς λοιπόν σας λέμε ότι το κόστος είναι 4,5 δις το μήνα. Γιατί δεν πρέπει να υπολογίζεται τι χάνουμε από αυτά που πληρώνετε αλλά και τι χάνουμε από αυτά που δεν εισπράττει το κράτος. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν τα καταστήματα, ανοίγουν την αγορά και εδώ τα κρατάτε κλειστά. Φέρτε άμεσα μια νομοθετική πρωτοβουλία. Είναι, δε, οξύμωρο πώς το κράτος έχει μετατραπεί σε κλέφτη. Βάλατε τον κόσμο να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας έως την Παρασκευή και την επόμενη μέρα επιβάλατε lockdown για 20 μέρες. Και οι άνθρωποι έχουν ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητά τους. Γιατί λεηλατείτε την περιουσία των Ελλήνων; Πληρώνει ο άλλος 255 ευρώ τέλη για το αυτοκίνητο που τους τελευταίους 4 μήνες έχει καταναλώσει 40 ευρώ βενζίνη. Πάμε για ΑΕΠ επιπέδου 2000 και για χρέος επιπέδου 1897. Η Πορτογαλία το 1995 είχε ΑΕΠ 120 δις και η Ελλάδα την ίδια χρονιά είχε ΑΕΠ 150 δις. Το 2020 η Πορτογαλλία, που είχε περάσει όπως και εμείς από μνημόνια και κρίση είχε ΑΕΠ 240 δις και η Ελλάδα 170 δις. Αν δεν αυξηθεί ο πλούτος της χώρας το ΑΕΠ δεν θα ανέβει ποτέ! Γιατί τα τελευταία 12 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις έχουν εγκληματίσει κατά του λαού, τον έχουν καταληστεύσει, τον έχουν υπερφορολογήσει και ο Έλληνας δεν έχει πάρει τίποτα. Την προηγούμενη χρονιά Πορτογαλλία είχε 24,6 εκατ. αύξηση του τουρισμού της και έσοδα 20 δις. και η Ελλάδα είχε 31 εκατ. αύξηση του τουρισμού και έσοδα 20 δις. Αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνουμε λάθος. Το μόνο που κάνετε είναι να διαχειρίζεστε νούμερα.  Περνάτε τους ανθρώπους για νούμερα. Γιατί δεν επιστρέφετε τα τέλη κυκλοφορίας στους πολίτες; Γιατί ακόμα στους κυνηγούς και τους ψαράδες που πληρωσαν τα παράβολά τους δεν τους έχετε επιστρέψει τα χρήματα; Λειτουργείτε σαν τους κατσικοκλέφτες. Παίρνετε τα λεφτά του κόσμου και εξαφανίζεστε. Ενώ αν ο άλλος χρωστάει στην εφορία θα του πάρουν το σπίτι. Γι’ αυτό ο πολίτης σας μισεί. 

Η κυρία Παγώνη στις 28 Φεβρουαρίου στις 9.33 το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΪ είπε ότι την Τσικνοπέμπτη οι Έλληνες θα πρέπει να την περάσουν στο σπίτι. Δεν θα γίνουν ούτε παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Δύο μέρες μετά, την 1η Μαρτίου στις 10.13 το πρωί είπε ότι το lockdown δεν έχει κανένα νόημα και ότι πρέπει να ανοίξουν άμεσα σχολεία, καταστήματα και εστίαση. Πείτε μου τώρα εσείς πώς ο πολίτης, που δεν είναι λοιμωξιολόγος και θα ακούσει αυτή την κυρία, θα πιστέψει εσάς μετά. 

Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που έχουμε καταθέσει. Και τώρα σας λέμε προχωρήστε σε διαγραφή όλων των χρεών που συσσωρεύτηκαν πριν και στην διάρκεια του lockdown. Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος εργοδότης είναι δυστυχώς το δημόσιο, αλλά ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης είναι η εστίαση. Εσείς εδώ και ένα χρόνο κρατάτε τα καταστήματα της εστίασης κλειστά. Μιλάμε για 600.000 εργαζομένους στον τομέα, που αν βγουν στην ανεργία, έστω και οι μισοί από αυτούς, δηλαδή για 1 χρόνο να τους πληρώνετε επίδομα ανεργίας, θα τρελλαθείτε εσείς. Δεν θα ξέρετε τι να κάνετε. Έχετε κάνει έγκλημα με το κλείσιμο της εστίασης. Την ίδια ώρα, η Κροατία ανοίγει τους εξωτερικούς χώρους σε μπαρ και εστιατόρια, παρά την αύξηση των κρουσμάτων και ζητά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Η Βουλγαρία άνοιξε τον χειμερινό τουρισμό. Εμείς έχουμε τα χιονοδρομικά σε Αράχωβα, Τρίκαλα Κορινθίας, σε όρος Βόρας, σε Τρια Πέντε Πηγάδια και είναι όλα κλειστά. Ανοίξτε τα! Τα χωριά δουλεύουν από τον αγροτουρισμό. Επίσης, στην Βουλγαρία η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς μάσκα. 

Εδώ κανονίζετε από τώρα τον τουρισμό με υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Οι Έλληνες φέτος δηλαδή δεν θα κάνουν τουρισμό. Αλλά οι Άγγλοι θα έρθουν στη χώρα μας. Ο Έλληνας δεν θα μπορεί να πάει ούτε στο εξοχικό του. Στην Λούτσα και στην Ραφήνα, στην Χαλκιδική, πολλοί άνθρωποι έχουν εξοχικά και δεν μπορούν να πάνε. Γιατί δεν τους τους το επιτρέπετε. Ας κάνουν ένα rapid test και να πάνε. Μπορεί να υπάρχει κάποια ζημιά στα σπίτια που να πρέπει να επισκευαστεί, μπορεί να έχουν να ποτίσουν φυτά. Θα γίνουμε όλοι καταθλιπτικοί με αυτά που κάνετε. Θα είμαστε όλη την ημέρα με τα ψυχοφάρμακα. 

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, αναρωτιέμαι γιατί είστε τόσο τσαπατσούληδες. Ο πρωθυπουργός έχει μία εμμονή να ακούει μόνο τη Γερμανία. Η Αυστρία ανακοίνωσε δια του καγκελλαρίου της ότι επειδη η Ευρώπη είναι μπάχαλο με τα εμβόλια θα ψάξει μόνη της βρει εμβόλια. Γιατί δηλαδή το Σαν Μαρίνο, ένα μικρό κρατίδιο, πήρε το εμβόλιο sputnik και μάλιστα δήμαρχος Ιταλικής πόλης ανακοίνωσε ότι θα το προμηθευτεί για τον δήμο του από το Σαν Μαρίνο; Εδώ ο πρωθυπουργός βγαίνει και λέει ότι ως μικρή χώρα δεν θα ήθελε να διαπραγματευτεί κατά μόνα με τις φαρμακοβιομηχανίες, και το Σαν Μαρίνο, μια σταλιά κρατίδιο διαπραγματεύεται και παίρνει το εμβόλιο που θέλει. Πόσο παρακάτω μπορεί να πάτε τη χώρα; Η Ουγγαρία δηλαδή γιατί μπόρεσε και διαπραγματεύτηκε; 

Έχω εδώ έρευνα, την καταθέτω στα πρακτικά, που λέει ότι το εμβόλιο περιέχει αδενοϊό χιμπατζή, ανθρώπινο εμβρυικό νεφρό, γενετικά τροποποιημένο γαλακτοποιητή. Είναι αλήθεια; Πραγματικά περιμένω απαντήσεις από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση αν ισχύουν αυτά. Επίσης, έχω έρευνα του Ινστιτούτου Βιοηθικής, που λέει ότι βλαστοκύτταρα από αποβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980, που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως «κυτταρικές σειρές», και τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς ερευνητές για τον σχεδιασμό των εμβολίων κατά του COVID-19 των ASTRA ZENECA, MODERNA ΚΑΙ PFIZER. Είναι αλήθεια; γιατί δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των ανθρώπων. Έχω και την έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Journal of Antibiotics, την καταθέτω στα πρακτικά, που λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τον παραμικρό εγκλεισμό με ποσοστό θνησιμότητας στο 0,15%. Μάλιστα η κα Λάζαρη αναφέρεται στην κολχικίνη και λέει ότι μειώνει τις διασωληνώσεις στο 50% και προσθέτει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει το αυτονόητο. Λέει ότι από την στιγμή που έχουμε κορωναϊό δεν κάνουμε πρόληψη (εμβόλιο) αλλά θεραπεία (φάρμακο). Και έχουμε και τον ΕυρωπαΊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που λέει αυτό που σας λέγαμε από τον Σεπτέμβριο και μας κοροϊδεύατε. Λέει λοιπόν ναι στη χρήση κοκτέϊλ αντισωμάτων για την καταπολέμηση του κορωναίού. Εσείς μας κοροϊδεύατε και δεν καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε έρθει εδώ για να ασκήσουμε κριτική αλλά για να βοηθήσουμε. Και αφού ο ιός είναι θανατηφόρος, γιατί επιτρέπετε να γίνονται οι συγκεντρώσεις; Εδώ προσπαθούμε να πείσουμε τους Έλληνες να μείνουν στα σπίτια τους και η αριστερά καθημερινά κάνει συγκεντρώσεις. Πώς θα πείσετε ως κυβέρνηση ότι είστε σοβαρή όταν δεν σταματάτε τις συγκεντρώσεις; Ο κόσμος τα βλέπει αυτά και αναρωτιέται ποιος είναι ο ψεύτης. Και από την στιγμή που οι χώρες της ΕΕ δεν έχουν καμία υποχρέωση να ευθυγραμμίζουν την πολιτική τους στον τομέα της υγείας με την ΕΕ, γιατί οι άλλες χώρες ψάχνουν μόνες τους για το πώς και από πού θα αποκτήσουν εμβόλιο και ο πρωθυπουργός μας το μόνο που κάνει είναι να ακούει την Γερμανία, η οποία εθίζεται στο να έχει γύρω της δουλικούς πρωθυπουργόυς;

Θα ήθελα να αναφερθώ και στα σχολικά γεύματα. 185.000 φτωχοί άνθρωποι δεν θα έχουν σχολικά γεύματα. Γιατί να μην έχουν; Επίσης με εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας καταργείται η πρωινή προσευχή λόγω του κορωναϊού. Δηλαδή επιτρέπεται να γίνονται πορείες και διαδηλώσεις αλλά δεν επιτρέπεται να γίνεται πρωινή προσευχή. Και μην ξεχάσω, θέλω οπωσδήποτε τη μελέτη που λέει -όπως είπε ο πρωθυπουργός- ότι ο κορωναϊός δεν κολλάει στα ΜΜΕ.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του Κουφοντίνα. Πόσοι από εσάς τους αριστερούς έχετε διαβάσει το δεύτερο βιβλίο του Κουφοντίνα; Ο οποίος μέσα σε αυτό μιλά για εθνισμό και για την γεωπολιτική της 17Ν έναντι της Τουρκίας. Για εμάς κύριοι τα ισόβια είναι ισόβια. Εκπτώσεις στα ισόβια δεν μπορούν να γίνονται. Παρατηρώ όμως ένα περίεργο φαινόμενο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνείτε για τον Κουφοντίνα, αλλά συμφωνείτε σε μνημόνια, Πρέσπες, Ελληνοτουρκικά, πανδημία, εμβόλια, ασυλία των τραπεζιτών, εκχώρηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Στα μεγαλύτερα συμφωνείτε, γιατί προαλείφεται συγκυβέρνηση. 

Εγώ λοιπόν σας προκαλώ να συλλάβετε σήμερα όποιους κάνουν συλλαλητήρια. Δεν το προτείνω, αλλά θέλω να αποδείξω πόσο πολιτικαντισμό κρύβετε εσείς. Και σε κάθε περίπτωση συμφωνώ ότι ο ζωντανός έχει το δικαίωμα στην απεργία πείνας, αλλά ο νεκρός, και αναφέρομαι στον Θάνο Αξαρλιάν, φαίνεται πως δεν είχε κανένα δικαίωμα.

Αυτό το κράτος δεν θα γίνει ποτέ κράτος γιατί ποτέ δεν τιμωρήθηκαν υπουργοί και βουλευτές. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο στον Άρειο Πάγο, που να προβλέπει ότι όταν ένα κόμμα καταθέτει το πρόγραμμά του, εφ’ όσον παρεκκλίνει από αυτό θα τιμωρείται. Ο Σιράκ και ο Σαρκοζί συνελήφθησαν, αναμένεται η απόφαση και για τον Μπαλαντούρ. Πώς γίνεται εδώ με τόσα μνημόνια, με τη Συμφωνία των Πρεσπών με τόσα και τόσα να μην τιμωρείται κανείς. Σταματήστε να νομοθετείτε υπέρ της ασυλίας των υπουργών και των τραπεζιτών. Σταματήστε να εξυπηρετείτε τους ολιγάρχες σας. Να είστε υπόδουλοι και εξυπηρετούντες του διεθνούς κεφαλαίου. Γίνετε ελληνική κυβέρνηση, γιατί κυβερνάτε την Ελλάδα και όχι την ΟΥγκάντα. 

Προηγούμενο άρθροCOSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο με 90% πληθυσμιακή κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΑρ. Πελώνη: Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου