Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Οι ουρές της ανευθυνότητας και το Power game

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει!)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Οι ουρές της ανευθυνότητας και το Power game  

Οι ουρές έξω από τις εκκλησίες για τα Θεοφάνια ήταν ακόμη μια ένδειξη μιας πολύ σοβαρής ασθένειας της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Ουρές ανευθυνότητας. Οι παπάδες έκαναν πάλι το «θαύμα» τους, δηλαδή έκαναν αυτό που κάνουν πάντα: ό,τι γουστάρουν. Χωρίς να συναισθάνονται τον αγώνα που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές, χωρίς να υπολογίζουν τους διασωληνωμένους, χωρίς φυσικά να συμπονούν τις οικογένειες που θάψανε τους δικούς τους ανθρώπους.

Το χειρότερο δε από όλα είναι ότι μόλις φανούν τα αποτελέσματα της αποκοτιάς, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη θα είναι μια μέρα με κρύο, ή ηλιοφάνεια. Δηλαδή δεν θα γίνει τίποτα. Μερικοί μόνο θα κατηγορούν την ηγεσία και τους επιμέρους παπάδες για την αντικοινωνική τους συμπεριφορά και όλα μέλι-γάλα.

Ποιος αντέχει να τα βάλει με την πιο κυρίαρχη εξουσία που λειτουργεί όπως θέλει, παίρνει ό,τι θέλει, κάνει ό,τι θέλει και πληρώνεται από τους φόρους μας;

Κανείς είναι η απάντηση.

Περισσότερο από όλα θυμώνω γιατί την ψευτομαγκιά των Μητροπολιτών, παπάδων και πιστών τους, την πληρώνουν και οι σοβαροί ιερείς που συναισθάνονται την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.

Η Εκκλησία, η επίσημη εκκλησία θα είναι πάντα υπόλογη για τα θύματα που θα μετρήσουμε μετά από  δυο εβδομάδες.

Τι κρίμα που οι πολιτικοί μας δεν έχουν αποφασίσει  ότι μπορούν να φτιάξουν μια ευνομούμενη Δημοκρατία με πραγματική ανεξιθρησκεία, με πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κυβερνητικά υβρίδια που άσκησαν εξουσία δεν είχαν την τόλμη και την θέληση , την πραγματική θέληση , να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη.

Πάντα «τα ψηφαλάκια»  ΤΟΥΣ καθορίζουν  τις ζωές ΜΑΣ.

Στον εορτασμό των Φώτων ένας θεσμός του κράτους με υπαλλήλους που πληρώνονται από τα δικά μας λεφτά , δηλαδή Εκκλησία και Ιερείς (κάποιοι, όχι όλοι) έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Η κλεισούρα που έχει στοίχισει τις δουλειές κάποιων και τη συναισθηματική ισορροπία όλων μας δεν λέει τίποτα για τους ρασοφόρους δημόσιους υπαλλήλους που δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον μας.

Λυπάμαι πραγματικά για το συνεχές Power game που παίζεται μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας με μόνους χαμένους εμάς τους πολίτες. Με την εγκληματική αυτή συμπεριφόρά τους μειώνουν και το θεσμό που υπηρετούν και παίζουν με την πίστη και το αίσθημα των πιστών.

Γιάννης Καφάτος
Προηγούμενο άρθροΑΑΔΕ: Με νέες προδιαγραφές θα εκδίδονται τα ηλεκτρονικά τιμολόγια
Επόμενο άρθροΟΠΕΚΑ: Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού έτους 2021