Ένα πολυποίκιλο, θρεπτικό και νόστιμο γεύμα θα σας παρουσιάσω σήμερα.
Μπριζολάκια, κεφτεδάκια με υπέροχο σπυρωτό ρύζι και κρέμα γάλακτος με μανιτάρια.
Φτιάξτε και ..απολαύστε.
Η συνταγή δική σας:
Για το ρύζι θα χρειαστούμε:
1 κούπα ρύζι κίτρινο Αμερικής
3 κούπες νερό
λίγο ελαιόλαδο
2 κύβους βοδινού
πιπέρι
κάρυ
Εκτέλεση:
Μόλις βράσει το νερό μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τους κύβους βοδινού, το πιπέρι, το κάρυ και τέλος το ρυζάκι μας, που το έχουμε πλύνει πιο μπροστά.
Βράζουμε το ρυζάκι μας για 10 με 15 λεπτά περίπου και το κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζοντάς το με μία βαμβακερή πετσέτα, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
4 φέτες μπαγιάτικο μουσκεμένο ψωμί
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
ελαιόλαδο
μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι
ρίγανη
κάρυ
μπόλικο κύμινο
1 κύβο νοστιμιάς
Αφού ζυμώσουμε καλά όλα τα υλικά τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
Υλικά για την κρέμα γάλακτος:
1 κουτί μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κουρκουμά
κόκκινο πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μας, την πιπεριά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά μας. Τα σοτάρουμε όλα αυτά για πέντε λεπτά και στο τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!