Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες μπέιμπι – Η νοστιμιά σε όλο της το μεγαλείο!

Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες μπέιμπι
Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Όποιος επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη και δεν δοκίμασε ντόπιο κατσικάκι, έχασε μια μοναδική εμπειρία σπάνιας και δυσεύρετης ελληνικής γεύσης.

«Είχε τα μάτια κλειστά» όπως θα έλεγε και η μητέρα μου, γιατί τέτοιες μοναδικές ευκαιρίες δεν χάνονται. Ειδικότερα, στον Προφήτη Ηλία υπάρχει το καλύτερο που θα απολαύσεις και θα σου μείνει μια ζωή αξέχαστο. Το μυστικό είναι ότι τα αμνοερίφια εκεί είναι ελευθέρας βοσκής και η διατροφή τους είναι ιδανικά συνδυαστική. Η αρμύρα της θάλασσας και η χλωρίδα του βουνού παντρεύονται αρμονικά, δίνοντας τρυφεράδα και την καλύτερη νοστιμιά στο κρέας του ζώου.

Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες μπέιμπι 1

Κατσικάκι λεμονάτο γάστρας με πατατούλες μπέιμπι

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1 κιλό κατσικάκι

1,5 κιλό πατατούλες μπέιμπι με τη φλούδα τους

1 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

χυμό 2 λεμονιών

πάπρικα γλυκιά

μαϊντανό

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρέας με κρεμμύδι και σκόρδο.

Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες μπέιμπι 2

Το βράζουμε τουλάχιστον δύο ώρες.

Στη γάστρα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες μπέιμπι 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μια ώρα και άλλη μισή επιπλέον ξεσκέπαστο.

Σερβίρουμε με τζατζίκι σπιτικό ή φέτα τυρί και ένα κρασάκι για συνοδεία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα 3-3-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2023