Οι φίλοι μου βλέποντας το μεράκι μου με την μαγειρική αρκετά συχνά μου προτείνουν συνταγές. Από αυτές που κάνουν και με προτρέπουν να τις δοκιμάσω και να δημοσιεύσω στη δική μας μεγάλη ιστοσελίδα, τον Έμβολο Κεντρικής Μακεδονίας.
Η παρακάτω συνταγή είναι μιας φίλης μου από Βουλγαρία που μένει μόνιμα στη Μυτιλήνη.
Είναι τα πεντανόστιμα μπουρεκάκια της Ντίνας!
Η ποσότητα που θέλετε να κάνετε είναι δική σας επιλογή.
Τα απίθανα μπουρεκάκια της Ντίνας
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
φύλλα κρούστας
ζαμπόν (της αρεσκείας σας)
τυρί που λιώνει (γκούντα)
Για το πανάρισμα:
1 αβγό
κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλο και τοποθετούμε μια φέτα ζαμπόν μια τυρί εναλλάξ (φωτο).
Το κλείνουμε σαν μαντηλάκι και τέλος το κάνουμε ρολάκι, βρέχοντας την άκρη του.
Τα περνάμε από το αβγό, έπειτα από το κεφαλοτύρι (φωτο) και τα βάζουμε στο ταψάκι.
Σημείωση: γίνονται και στο τηγάνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μόνο για 15 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά.
Απλά, εύκολα και προπάντων νόστιμα!