Η εκδρομή μας στη λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι Κορινθίας ήταν αξέχαστη με το τοπίο να φαντάζει μαγικό.
Αλλά και οι ξακουστές ψαροταβέρνες που βρήκαμε εκεί δικαίωσαν τη φήμη τους, αφού ό,τι φάγαμε κυριολεκτικά μας ενθουσίασε. Οι καραβίδες με ριζότο ήταν το πιάτο που με κέρδισε πιο πολύ και χαίρομαι να το φτιάχνω.
Εδώ στον κάμπο της Ημαθίας η θάλασσα μπορεί να μας λείπει, αλλά όταν υπάρχει μεράκι και φαντασία όλα γίνονται. Η σπεσιαλιτέ αυτή θα φέρει την θαλασσινή αύρα στο τραπέζι σας και σίγουρα θα σας συνεπάρει!
Η συνταγή για εσάς.
Ριζότο με καραβίδες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
½ κιλό ρύζι καρολίνα (ή μπονέτ)
2 καρότα
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
250 γραμμάρια μανιτάρια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
αλάτι
ελαιόλαδο
βούτυρο
1/2 κιλό καραβίδες
μαϊντανό για ντεκόρ
Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τις καραβίδες για 5 λεπτά ξαφρίζοντας για να πάρει γεύση ο ζωμός και τις αποσύρουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.
Στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το καρότο και την πιπεριά Φλωρίνης.
Πριν αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά ρίχνουμε το καλαμπόκι.
Στραγγίζουμε, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και τα υλικά του τηγανιού. Του πάει πολύ ο αρακάς και σας τον συνιστώ.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και σερβίρουμε με τις καραβίδες επάνω και τον πράσινο μαϊντανό μας.
Ένα τσιπουράκι ή ένα κρασάκι για συνοδεία είναι ό,τι πρέπει.