Για σήμερα σας έχω κάτι πεντανόστιμο, αλλά και συνάμα αυτό που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι σας. Τα γεμιστά καρβελάκια θα χορτάσουν την όρεξή σας και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Η συνταγή για εσάς:
Καρβελάκια γεμιστά
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
2 καρβελάκια τα αφήνουμε λίγες μέρες να μπαγιατέψουν για να βγαίνει η ψίχα εύκολα.
1/2 κιλό κρέας της αρεσκείας σας χοιρινό ή μοσχάρι μπορείτε και ανάμικτο.
κεφαλοτύρι σε κυβάκια.
2 φέτες γκούντα ή τυρί που λιώνει.
Προσθέστε το δικό σας μεράκι και καλή διάθεση.
Εκτέλεση:
Μαγειρεύουμε το κρέας κοκκινιστό όπως ξέρουμε.
Αφαιρούμε την ψίχα του ψωμιού και γεμίζουμε με το κρέας και το κεφαλοτύρι.
Πάνω βάζουμε γκούντα να λιώσει.
Κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πολύ απλά και εύκολα, αλλά πιστέψτε με θα κάνει την διαφορά.
Καλή σας όρεξη!