Από την βραβευμένη Νανά Γκαμπούρα executive chef καθηγήτρια της σχολής γαστρονομίας ETOILE
Yλικά
1 κιλό πορτοκάλια
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια ακέρωτα, από την ποσότητα του 1 κιλού πορτοκαλιών
200 ml βαλσάμικο πορτοκαλιού
2 κονσέρβες καλαμπόκι
2 κονσέρβες φύτρα καλαμποκιού
2 κιλά παντζάρια
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά.
Τα καθαρίζουμε και τα κοβουμε σε κύβους.
Φιλετάρουμε τις φέτες πορτοκαλιού και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε μια μπασίνα βάζουμε τα παντζάρια, το καλαμπόκι, τις φύτρες , το ξύσμα πορτοκαλιού, τα φιλεταρισμένα πορτοκάλια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , βαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε γαρνίροντας με κάποιες φέτες πορτοκαλιού.