Μια υπέροχη σαλάτα που συνοδεύει πολλά πιάτα…
Η Αγιορείτικη πατατοσαλάτα είναι σίγουρο ότι θα απογειώσει τα γευστικά σας αισθητήρια και θα την απολαύσετε μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Φτιάξτε την λοιπόν και καλή σας όρεξη…
Η συνταγή δική σας…
Από την βραβευμένη Νανά Γκαμπούρα executive chef
Υλικά
1 κιλό πατάτες
200 γρ. καλαμπόκι
100 γρ. παντζάρι κομμένο σε κύβους
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Ελαιόλαδο
σησαμέλαιο
Μηλόξυδο
Χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
150 γρ σουσάμι
100 γρ. κουκουνάρι
Φρέσκο δυόσμο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Για το πασπάλισμα
Σουσάμι
Φύλλα δυόσμου
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Σε κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μερικές σταγόνες σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κουκουνάρι για να βγάλει τα αρώματά του και στην συνέχεια ρίχνουμε το σουσάμι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Σε μια μπασίνα βάζουμε το καλαμπόκι, το παντζάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το μηλόξυδο.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Μόλις βράσουν και οι πατάτες στραγγίζουμε πολύ καλά .
Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους τις βάζουμε και αυτές στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σουσάμι και το κουκουνάρι, το λεμόνι, το ξύσμα, το αλάτι και τα πιπέρια.
Βάζουμε την πατατοσαλάτα σε τσέρκι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και φυλλαράκια δυόσμου για περισσότερο άρωμα και χρώμα.