Τώρα που ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και περισσότερο να βγαίνουμε έξω, πρέπει να ανακαλύπτουμε συνταγές εύκολες, γρήγορες και γευστικές και να αρέσουν στους περισσότερους.
Αυτό τον συνδυασμό η φίλη μου η Έφη τον έχει κάνει επιστήμη… αυτό της λέω και την πειράζω.
Πάντως κάθε φορά που είμαι στο σπίτι είτε στη Γερμανία, είτε στη Μύκονο είναι άξιο περιεργείας πως εξαφανίζεται για λίγο στην κουζίνα της και έρχεται με πιατέλες με όλου του κόσμου τα καλά.
Η αλήθεια είναι ότι την τέχνη της φιλοξενίας και τη χαρά της ζωής την μεταφέρει στο dna της και εγώ χαίρομαι που την έχω φίλη…
Η συνταγή δική σας.
Λιγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα ούζου
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι
3 σφηνάκια ούζο ή παραπάνω
300 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες, καθαρισμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
Άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο ή κουρκουμά
Τρόπος Παρασκευής
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες, τις ξεπλένουμε με λίγο νερό και τις βάζουμε σε μπολ περιχύνοντάς τες με ούζο ή τσίπουρο ή κρασί για να πάρουν άρωμα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και σε 2 δευτερόλεπτα τα λιγκουίνι. Τα βράζουμε al dente, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε, χωρίς να ρίξουμε νερό από πάνω.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε και τις γαρίδες και μόλις ροδοκοκκινήσουν «σβήνουμε» με τα σφηνάκια ούζο.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει βράση για 10 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι.
Προσθέτουμε τέλος το μάραθο ή και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει βράση σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά και ανακατεύουμε.
Σε πιάτα σερβίρουμε τα λιγκουίνι και περιχύνουμε με τη σάλτσα βάζοντας τις γαρίδες ολόγυρα στο πιάτο.