Ανέκδοτο: Τα μπέρδεψε…

Τα μπέρδεψε…

Σε μια πτήση για Νότια Αφρική βρίσκονται μοναδικοί επιβάτες ένας Άγγλος, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας πόντιος.

liont-pont-2Το αεροπλάνο καθώς πετούσε πάνω από την Κεντρική Αφρική, ξάφνου παθαίνει βλάβη και αρχίζει να πέφτει. Συντρίβεται λοιπόν στο έδαφος και ώ καλή την τύχη γλυτώνουν μόνο οι τρεις μοναδικοί επιβάτες.

Μια άγρια φυλή της Κεντρικής Αφρικής που έμενε κοντά στον τόπο του ατυχήματος τους εντοπίζει και τους πιάνει αιχμαλώτους.

Τους μεταφέρουν στο χωριό τους και αναλαμβάνει ο υπαρχηγός της φυλής να ασχοληθεί μαζί τους.

Τους λέει ο υπαρχηγός: – Όποιος από εσάς καταφέρει να πιεί πενήντα κιλά από το κρασί μας, να κόψει τα νύχια του λιονταριού μας και να κάνει έρωτα με την ενενηντάχρονη γριά θεία του αρχηγού μας, τότε  θα τον  αφήσουμε ελεύθερο να φύγει.

Μπαίνει λοιπόν πρώτος ο Άγγλος και αρχίζει να πίνει το κρασί. Αφού ήπιε καμιά δεκαριά κιλά δεν άντεξε και έπεσε κάτω… Τον παίρνουν οι άγριοι και τον σκοτώνουν.

Μπαίνει μετά ο Γερμανός και αρχίζει να πίνει και αυτός το κρασί. Αφού ήπιε περίπου τριάντα κιλά πέφτει κάτω και αυτός… Τον μαζεύουν και αυτόν οι άγριοι και τον σκοτώνουν.

Τελευταίος μπαίνει και ο Έλληνας πόντιος… Αρχίζει και πίνει το κρασί… Πίνει, πίνει, πίνει και τελικά καταφέρνει και πίνει τα πενήντα κιλά κρασιού!

Κάποια στιγμή ακούγονται ουρλιαχτά από το λιοντάρι και κραυγές πόνου του Έλληνα πόντιου.

Μετά από λίγη ώρα βγαίνει έξω ο Έλληνας πόντιος με σχισμένα τα ρούχα, γδαρμένος και ματωμένος σε όλο του το σώμα και με τρεμάμενη φωνή λέει:

-Τέλειωσα και με το λιοντάρι, τώρα που είναι αυτή η γριά θεία του αρχηγού σας να την κόψω τα νύχια;

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου για τις πληρωμές των αγροτικών ενισχύσεων
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο πρός το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος