Του Ρασπούτιν οι ρασπουτιές… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις…

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η υπόθεση Νοβάρτις ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν μια στημένη υπόθεση. Βγήκε στον αφρό την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας  για τη Μακεδονία με σκοπό ν’ αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το Σκοπιανό, αλλά και να πάει η χώρα σ’ εκλογές με τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης ομήρους στα μανταλάκια…

Ο δε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μιλούσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης που ήταν ο εξ απορρήτων του Κώστα Καραμανλή, ο κυπατζής του κι εν συνεχεία ασπάστηκε την Αριστερά, ομού μετά του προέδρου της Δημοκρατίας και της κυρίας Θάνου.

Ήλπιζαν να ζήσουμε ένα ριμέικ των εκλογών του 2012, όταν συνελήφθη ο Άκης, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πάρτι και το ΠΑΣΟΚ λεηλατείτο, αφού η εικόνα του σιδηροδέσμιου Άκη έγινε το φόντο της συνολικής απαξίωσής του. Άλλαι όμως αι βουλαί των Τσίπρα και Ρασπούτιν και άλλαι της ίδιας της ζωή και του εν ενεργεία αντισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, που κατήγγειλε για προειλημμένες αποφάσεις , fast track διώξεις πολιτικών, δικονομικώς στραβό δρόμο, και εμπλοκή μέλους της κυβέρνησης.

Με δυο λόγια ο αντιεισαγγελέας ισχυρίζεται ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση, αλλά και συνέργεια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ώστε να προκατασκευαστούν διώξεις πολιτικών προσώπων πριν καν υπάρξουν τα στοιχεία. Προσοχή: οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα έχουν γίνει εδώ και μήνες, απλώς δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, επειδή κάποιοι ή κάποιες τις είχαν κλειδωμένες στα συρτάρια τους…

Στις καταγγελίες τόνισε ότι ουδείς μιλάει, επικρατεί φόβος, ενώ το εν λόγω κυβερνητικό μέλος έχει τη δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης. Καταλαβαίνετε; Ανώτατοι δικαστικοί κάνουν ή έκαναν στραβά μάτια, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν επειδή ο Ρασπούτιν τους διορίζει τα παιδιά ή τις νύφες τους.

Ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης. Και επειδή οι καταγγελίες Αγγελή προσδίδουν νέα ποινική διάσταση στην υπόθεση της Novartis, το θέμα θα πάει στη Βουλή.  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι, αν αποδειχθούν πολιτικές παρεμβάσεις, τότε οι εγκαλούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Βέβαια, ο Βενιζέλος δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Άρα, πρέπει να φροντίσει να ενημερώσει πλήρως τη Βάνα Μπάρμπα που μπορεί και να είναι.

Ένα ερώτημα που προκύπτει, πλην άλλων, αφορά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου. Για ποιον λόγο η επιστολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή με τις σοβαρότατες καταγγελίες υπνώττει στα συρτάρια της; Για ποιον λόγο τέτοια αδράνεια εν αντιθέσει, επί παραδείγματι, με τη σπουδή της στην υπόθεση Κουφοντίνα;

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είναι πολύ τυχερός άνθρωπος. Βλέπετε, την αγαπάει πολύ ο Τσίπρας. Όπως ο Τζανακόπουλος κι ο Παππάς.  Και θα εκλεγεί, πάλι, για τρίτη φορά βουλευτής μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς σταυρό προτίμησης και χωρίς μετρήσιμο λαϊκό έρεισμα. Την ώρα, μάλιστα,  που από τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, θα επανεκλεγούν οι μισοί….

Το ακούσαμε χθες δια στόματος Μαργαρίτη της ΔΗΜΑΡ που έχει μείνει ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ΠαΣοΚ:«Η κεντροαριστερά, είπε αυτός ο κολοσσός της πολιτικής,  δεν μπορεί να πάει με τον πολιτικό και οικονομικό φιλελευθερισμό της ΝΔ»….

Δηλαδή, ο Μαργαρίτης της ΔΗΜΑΡ που έχει μείνει στο ΚΙΝΑΛ, δηλαδή στο ΠαΣοΚ, μας είπε ότι το κόμμα της κυρίας Γεννηματά δεν μπορεί να συνταχθεί ούτε με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, δηλαδή με τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία.

Σκέφτομαι ότι η Φώφη Γεννηματά έδιωξε τον Βενιζέλο για να πορεύεται με τον Μαργαρίτη, την Βάνα Μπάρμπα και τον Στάθη Παναγούλη…. Και τον Καμίνη που ουσιαστικά μας είπε χθες ότι δεν επιθυμεί διερεύνηση της σκευωρίας Νοβάρτις… Που εκτός άλλων έπληξε και κορυφαία στελέχη του κόμματος που τον φιλοξενεί και από το πουθενά τον διορίζει βουλευτή…

Λένε ότι Στις ΗΠΑ αν θέλεις να κερδίσεις την προεδρία πρέπει να κερδίσεις το Οχάιο. Στην Ελλάδα ξαφνικά όλοι θέλουν να κερδίσουν την Αχαΐα!  Ένας πρώην Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ένας νυν, ο Αλέξης Τσίπρας, και ένας εν αναμονή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι τους θέλουν να εκλεγούν στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της Πελοποννήσου, δίνοντας εκεί τη μάχη (όχι του σταυρού πάντως, αλλά των συμβολισμών). Δυο πρωθυπουργοί κι ένας εν αναμονή, σε μια πόλη που προσφάτως επανεξέλεξε κομμουνιστή δήμαρχο…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2019
Επόμενο άρθροΤουρκία: Η Άγκυρα απορρίπτει το τελεσίγραφο των ΗΠΑ και τονίζει ότι θα αγοράσει τους S-400
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.